Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Zweden presenteert zich opnieuw als ideaal datacenterland

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 22 februari 2012 08:03 uur

Opnieuw stuurt Zweden een delegatie naar Silicon Valley om het land te promoten als ideale locatie voor de vestiging van datacenters.

Tien regio’s in Zweden zijn een samenwerking aangegaan, onder de naam The Node Pole, om het Scandinavische land bij de grootste it-bedrijven onder de aandacht te brengen. Het initiatief dat wordt geleid door het bureau Invest Sweden wordt gesteund door de Zweedse overheid.

Zweden is al in trek bij sommige Amerikaanse bedrijven voor datacenters. Zo maakte Facebook enkele maanden geleden al bekend dat het een datacenter gaat bouwen in het noorden van Zweden, vlakbij de Noordpool.

Omstandigheden
Het land biedt ideale omstandigheden voor de vestiging van een datacenter. Zo kent het land naar eigen zeggen een van de beste (energie)infrastructuren en is het klimaat er gunstig zodat er het hele jaar met buitenlucht kan worden gekoeld.

Van de elf belangrijkste steden voor zakenlieden heeft Stockholm de laagste tarieven voor dark fiber (383 dollar per maand) en vrij lage tarieven voor zakelijk internettoegang, aldus The Node Pole. In New York betaal je voor het gebruik van dark fiber meer dan vijfduizend dollar, stelt Tomas Sokolnicki, hoofd van het Zweedse datacenter initiatief bij Invest Sweden.

Het is voor zover bekend de tweede keer dat Zweden een pomotietour door de VS maakt. In 2009 ging een groep met zakelijke vertegenwoordigers al naar de Verenigde Staten om Zweden aan te prijzen als datacentervestigingsland.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!