Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Driekwart van breedbandgebruikers zet wifi-netwerk op’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 6 april 2012 08:02 uur

Van alle huishoudens met breedbandinternet heeft wereldwijd driekwart een draadloos wifi-netwerk opgezet. Vooral in Zuid-Korea en Engeland zijn eigen wifi-netwerken populair.

Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek van Strategy Analytics. In Zuid-Korea is de penetratie van wifi-netwerken binnen huishoudens met 80 procent het hoogste. Engeland volgt met 73 procent.

Koploper
Nederland is helaas niet in het onderzoek meegenomen. Wel heeft het onderzoeksbureau een schatting gemaakt van de Nederlandse situatie. “Eind 2011 waren er 7,2 miljoen huishoudens met een breedbandaansluiting. Dat is bijna 96 procent van het totaal aantal huishoudens in Nederland. Geschat wordt dat 6,1 miljoen huishoudens daarvan met hun router een wifi-netwerk hebben opgezet”, antwoordt onderzoeker Kantideep Thota van Strategy Analytics tegenover ISPam.nl. Nederland zit daarmee op de lijn van koploper Zuid-Korea (ca. 80 procent).

‘Wifi-enabled
Wifi-netwerken zijn eerder regel dan uitzondering geworden, constateren de onderzoekers. Dit komt onder meer door het toenemend aantal ‘wifi-enabled’ consumentenproducten en mobiele apparaten.

Overigens voorspellen de onderzoekers dat aan het einde dit jaar wereldwijd 678 miljoen huishoudens een breedband internetaansluiting zullen hebben. Als dat uitkomt, is dat 8,5 procent hoger dan aan het einde van 2011.

Begin dit jaar waren er volgens de onderzoekers wereldwijd zo’n 439 miljoen draadloze thuisnetwerken. Dat komt neer op ongeveer een kwart van alle huishoudens,. De verwachting is dat dit aantal in 2016 gestegen zal zijn tot 800 miljoen (oftewel 42 procent). Een groot deel van die groei zal te danken zijn aan de Chinezen.

Overigens telt China in absolute aantal de meeste wifi-thuisnetwerken, maar dat is te verklaren door het aantal Chinese burgers. De Verenigde Staten en Japan volgen China op in absolute aantallen wifi-netwerken.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...