Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Willem van Waveren benoemd in Raad van Toezicht SIDN

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 juni 2012 08:01 uur

De SIDN heeft Willem van Waveren op voordracht van de Vereniging van Registrars per 9 mei 2012 benoemd in de Raad van Toezicht van SIDN. Van Waveren is geen onbekende. Als onafhankelijk bestuursadviseur kwam onder zijn leiding in 2011 de Vereniging van Registrars tot stand.

De voordracht van Willen van Waveren door de Vereniging van Registrars vloeit voort uit een samenwerkingsovereenkomst met de SIDN. In deze overeenkomst is bepaald dat de vereniging één van de leden van de Raad van Toezicht mag voordragen. Eind 2011 heeft de VvR van dat recht gebruikgemaakt en is Van Waveren als kandidaat voorgedragen. Uiteindelijk duurde het tot 9 mei 2012 tot de daadwerkelijke benoeming.

Opvallend is dat de benoeming pas op 11 juni, ruim een maand later, door de SIDN naar buiten is gebracht. SIDN-woordvoerster Lycke Hoogeveen liet tegen ISPam.nl weten dat hier geen concrete reden voor is. Er moest onder meer met het bestuur van de VvR worden afgestemd over het bericht dat naar buiten zou worden gebracht. Wel erkent Hoogeveen dat het opvallend is dat het nieuws zo lang op zich heeft laten wachten.

Op basis van zijn achtergrond met verschillende commissariaten en de prestatie dat hij, het lastig met elkaar te verbinden registrarveld van de SIDN heeft weten te verenigen, kan met een gerust hart worden gesteld dat Van Waveren een goede keuze is. Daarnaast heb ik ook zelf mogen ervaren dat hij iemand is die de partijen bij elkaar kan houden en tegelijkertijd de verschillende belangen die bij en rondom de SIDN spelen, goed weet te doorgronden.

Overigens is het nog interessant om te wijzen op de profielschets Raad van Toezicht (pdf), waar nadrukkelijk in is bepaald dat: “de leden van de raad van toezicht gezamenlijk een brede en afgewogen afspiegeling moeten zijn van de relevante partijen uit de lokale internetgemeenschap”. Voldoet de huidige samenstelling van de Raad van Toezicht hieraan?

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...