Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute breidt Nederlands datacenter uit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 22 juni 2012 08:07 uur

ICT service provider Interoute start binnenkort met de uitbreiding van haar datacenter in Schiphol-Rijk. De nieuwe zaal kan waarschijnlijk eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Interoute heeft nu een kantoorpand in Schiphol-Rijk waarin ook een datacenter is ondergebracht. Op dit moment bestaat het datacenter uit twee zalen van ieder 300 vierkante meter. Eén zaal is gevuld met eigen apparatuur en een zaal met apparatuur van klanten.

Dankzij de groei van onder meer diverse hosted diensten en clouddiensten wordt de derde zaal – van eveneens 300 m2 –  klaargemaakt voor gebruik. De inrichting ervan wordt op dit moment voorbereid. De bedoeling is om aan dit jaar de zaal operationeel te hebben.

De nieuwe zaal zal volgens de inzichten en technologieën van dit moment worden ingevuld met bijvoorbeeld free to air cooling en hot- en cold aisles. In de huidige zalen zijn die koude en warme gangen niet gebruikt omdat de belasting per rack daar niet zo hoog is (4 kW), aldus Interoute.

Volgens Berend Jan van Maanen, managing director Benelux bij Interoute, is er voldoende groei om snel met de nieuwe zaal te beginnen. Hij ziet vooral een sterke groei bij het midden- en kleinbedrijf dat steeds meer de voordelen inziet van het plaatsen van servers in een datacenters en van het gebruik van hosted diensten.

Vliegtuighal
Interoute heeft voorlopig nog groeimogelijkheden op deze locatie onder de rook van Schiphol. Het pand waar het bedrijf is gevestigd, was vroeger een hal voor vliegtuigen. De datacenterruimnte is echter niet zo hoog als het pand zelf omdat dat niet efficiënt is voor de koeling. “Maar we overwegen om ook een tweede verdieping bovenop het huidige datacenter te maken zodat we nog veel meer uitbreiding aan kunnen”, aldus Van Maanen.

Overigens gaan de groeiplannen van de provider verder dan alleen het datacenter in de regio Amsterdam. Nog voor het einde van dit jaar wordt ook de capaciteit van de datacenters in Berlijn, Madrid en Génève vergroot.

UEFA
Interoute heeft wereldwijd 8 datacenters en 32 colocatie centers en verzorgt onder meer de hosting van Habba Hotel en van de UEFA-site voor het EK2012. Daarnaast levert Interoute netwerkdiensten en videodiensten van verschillende leveranciers.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...