Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix timmert hard aan de weg in Zuidoost-Azië

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 juli 2012 08:09 uur

Datacenterprovider Equinix is druk bezig zijn aanwezigheid in Zuidoost-Azië uit te breiden. ‘Waar je de content produceert is minder relevant, waar de content wordt geconsumeerd des te meer.’

In korte tijd heeft Equinix diverse uitbreidingen in Azië aangekondigd. Zo rondde Equinix vorige week nog de tweede fase af van de International Business Exchange in Hong Kong, HK2. Dit is een flinke uitbreiding van het datacenter want aan de bestaande ruimte voor 450 cabinets, is er met de tweede fase ruimte bijgekomen voor nog eens 1000 cabinets.

Daags daarvoor maakte Equinix al de overname van de Asia Tone bekend, een datacenterprovider in Hong Kong. Voor de overname is ruim 230 miljoen dollar betaald. En vorige maand werd nog een uitbreiding van het Singapore 2-datacenter van Equinix aangekondigd tot ruim 3200 cabinets.

“We zien dat er zowel vanuit de VS maar ook uit de EU veel interesse is in colocatie in Azië”, vertelt Michiel Eielts, directeur van Equinix Nederland tegenover ISPam.nl. “Dit is natuurlijk ook in lijn met de economische ontwikkelingen en bovendien is de interne groei in die landen vele malen hoger dan bij ons.”

De keuze voor de snelle uitbreiding in Azië heeft dan ook vooral te maken met een combinatie van economische vooruitzichten en prioritering, stelt Eielts.

Global
“De Aziatische markten zijn jong en nog niet is er alles uitgekristalliseerd zoals hier, concreet betekent dat wij nu bijvoorbeeld de eerste onafhankelijke leverancier in Shanghai zijn en nog kunnen bouwen aan een echte Internet Hub voor de regio.”

Equinix heeft klanten uit alle regio’s in de wereld en die kunnen nu gemakkelijker geholpen worden om bijvoorbeeld naar China te gaan.  Eielts voegt daar nog een extra reden aan toe. “De online dienstenmarkt is echt global en op zoek naar de grootste concentraties consumenten zoals die in Azië aanwezig zijn. Waar je de content produceert is minder relevant, waar de content wordt geconsumeerd des te meer.”

Equinix telt nu wereldwijd 105 datacenters. Overigens investeert Equinix ook nog flink in de EU, bijvoorbeeld met PA4 (Parijs) dat net geopend is en AM3 (Amsterdam, Science Park) waarvan de opening in het derde kwartaal wordt verwacht.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?