Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Branchevereniging ISPConnect werkt aan nieuwe structuur

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 19 juli 2012 08:23 uur

ISPConnect heeft Simon Besteman als interim-manager aangetrokken om de branchevereniging te herstructureren en het eerder aangekondigde ANWB-model te realiseren. De nieuwe structuur waar de komende tijd aan zal worden gewerkt, zal in het najaar aan de leden van de branchevereniging worden voorgelegd.

Het is de bedoeling dat de ISPConnect verschillende evenementen gaat organiseren en ook een aantal ‘meer functionele’ bijeenkomsten, die verder gaan dan enkel gezellig netwerken, laat ISPConnect-voorzitter Yom Schutte in gesprek met ISPam.nl weten. Daarnaast is het ook de bedoeling dat het ISPConnect Keurmerk dat vooralsnog niet van de grond is gekomen, een tweede start krijgt.

Bang dat het ISPConnect Keurmerk te lijden zal krijgen onder het nog te lanceren keurmerk van collega-brancheorganisatie DHPA is Schutte niet. Wel stelt Schutte dat het niet handig is, als er straks twee keurmerken zijn omdat de hostingconsument dan niet weet op welk keurmerk hij moet letten.

ANWB-model
Het is ook de bedoeling dat de ledenstructuur van ISPConnect op de schop gaat. Net zoals bij de ANWB kun je een basislid zijn, die gewoon lid van de branchevereniging is, terwijl andere leden additionele diensten afnemen, waaronder bijvoorbeeld ook het keurmerk. Al sluit Schutte het ook niet uit dat het voeren van het keurmerk uiteindelijk verplicht onderdeel van het lidmaatschap wordt.

Een belangrijk voordeel van de combinatie van het lidmaatschap en het keurmerk is dat die leden een extra commitment hebben, zoals bijvoorbeeld het verplicht hanteren van een NTD-procedure, die in overeenstemming met de gedragscode NTD is. Als gevolg hiervan kan ISPConnect in de landelijke NTD-werkgroep deze leden door hun commitment beter vertegenwoordigen, aldus Schutte.

Onderdeel van de nieuwe structuur is ook dat ISPConnect zal gaan samenwerken met partners, deze zullen naast een inhoudelijke bijdrage aan de branchevereniging ook moeten zorgen voor additioneel budget. Dit is nodig om de plannen te realiseren. De komende tijd zal nadrukkelijk ook worden gekeken naar de positie van de branchevreemde leden die de branchevereniging heeft. Deze zullen mogelijk hun positie als lid moeten opgeven en een rol als partner krijgen.

Interim-manager
De herstructurering ISPConnect zullen de komende tijd door de nieuwe ISPConnect interim-manager Simon Besteman worden voorbereid. Eerder was hij ook al betrokken bij de herstructurering van een branchevereniging van callcenters. Volgens Schutte zal Besteman met verschillende leden van de branchevereniging contact opnemen om te horen wat hun wensen zijn en feedback op de plannen te krijgen.

In de vorige algemene ledenvergadering in het afgelopen voorjaar was er volgens Schutte al brede consensus onder de aanwezige leden over de koers die door het bestuur van ISPConnect is ingezet. Tijdens de volgende ledenvergadering in het najaar krijgen de leden de mogelijkheid om zich over de nieuwe structuur die nu vorm wordt gegeven uit te spreken.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?