Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

APNIC: IPv6-gebruik stijgt snel

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 augustus 2012 08:02 uur

Het gebruik van IPv6 is na de IPv6 Launch Day op 6 juni omhoog geschoten. De cijfers van een recent onderzoek zijn verbazingwekkend, heeft George Michaelson, R&D-wetenschapper bij APNIC, gezegd.

In de Verenigde Staten is de IPv6-penetratie nu 1,35 procent, zo blijkt uit het wereldwijde onderzoek van APNIC dat in juli is afgerond. Dat betekent dat circa 3,3 miljoen Amerikanen IPv6 gebruiken. Het is daarmee de grootste groep IPv6-gebruikers in de wereld, aldus Michaelson.

Procentueel staat Roemenië bovenaan de APNIC-lijst met een IPv6-penetratie 8,73 procent. Maar in absolute aantallen komt dat neer op iets meer dan 750.000 gebruikers. Ook Japan scoort met bijna 2 procent  (of 2 miljoen gebruikers) hoog. In China zijn iets meer dan 2 miljoen IPv6-gebruikers (0,4 procent).

Het is nog niet bekend hoeveel gebruikers Nederland telt volgens het APNIC-onderzoek. De complete resultaten van het onderzoek worden later deze maand bekendgemaakt.

Redenen
Overigens heeft ook Akamai een enorme groei in het IPv6-gebruik gezien, sinds 6 juni, meldt ZDNet. Volgens Akamai was er op de World IPv6 Dag 460 keer zoveel IPv6-verkeer als op 6 juni 2011 toen voor het eerst een IPv6-dag werd gehouden.

Er zijn wel een aantal redenen waarom het IPv6-verkeer zo is gestegen, stelt Akamai. Eén van de belangrijkste redenen is dat er meer content via IPv6 (al dan niet via een dual stack-oplossing) beschikbaar is.

Bovendien lijken de redenen die lange tijd het IPv6-gebruik tegenhielden, nu te zijn gekeerd. Zo zijn er steeds meer access providers die IPv6 ondersteunen en ook verschijnen er steeds meer hardwareproducten op de markt die geschikt zijn voor het gebruik van IPv6.

Het is niet voor het eerst dat een onderzoek dit jaar aantoont dat het IPv6-gebruik in de lift zit. In juni bleek uit een onderzoek van BT al dat er sprake is van een sterke groei in de adaptatie van IPv6.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...