Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP zet met nieuwe technologie in op sterker aanbod voor cloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 augustus 2012 08:06 uur

HP zet meer en meer in op cloud computing. Het bedrijf kondigt deze week een nieuwe technologie aan waarmee tot acht datacenters in verschillende regio’s op layer 2 aan elkaar kunnen worden geknoopt.

Normaliter communiceren datacenters met elkaar op netwerkniveau, op layer 3. HP lanceert met het Ethernet Virtual Interconnect (EVI) technologie waarmee op switches op datalinkniveau met elkaar worden verbonden. Een complex redesign van netwerken tussen diverse datacenters is niet meer nodig, stelt HP in de productbeschrijving. Voor hosters die bedrijfskritische omgevingen beheren en omwille van hoge beschikbaarheid disaster recovery moeten inregelen, biedt EVI een uitkomst omdat er geen complexe redesigns van de datacenter-netwerken nodig zijn.

Goedkoper
Overigens biedt ook Cisco technologie waarmee dit mogelijk is. HP stelt echter dat de EVI-oplossing veel goedkoper is: juist voor de zeer competitieve markt voor cloud-services een sterk argument. In de factsheet heeft HP een voorbeeld uitgewerkt met een HP12500 core-chassis, tegenover een Cisco Nexus 7000. Wat direct opvalt is dat HP geen extra licentiekosten doorberekent, daar waar Cisco dat voor Virtual DataCenter wel doet.

EVI, feitelijk een software-upgrade van de HP FlexFabric core switches, stelt datacenters in staat om op te schalen naar 4000 VLANs. De techniek werkt met het Intelligent Resilient Framework (IRF) waarmee fysieke switches als één logische switch kunnen worden beheerd.

Virtual storage
HP kondigde ook nieuwe storageproducten aan, specifiek voor cloudtechnologie. Het bedrijf komt met StoreVirtual VSA waarmee virtual storage op elke x86-gebaseerde machine kan worden ‘gemount’. StoreVirtual werkt samen met zowel Hyper-V van Microsoft als vSphere van VMWare.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!