Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Betalen per kilowattuur maakt klanten energiezuiniger’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 19 september 2012 08:06 uur

Colocatiebedrijf Datahouse is enthousiast over een nieuwe manier van afrekenen. Klanten van het datacenter in Capelle aan den IJssel en in het Belgische Vilvoorde betalen tegenwoordig per kilowattuur.

Het nieuwe prijsmodel is niet gebaseerd op een flatrate tarief. “In onze andere datacenters factureren we zoals dat in de sector gebruikelijk is; een vast bedag per maand voor de colocatie, plus de kosten voor stroom en koeling. De volgende stap is het betalen per kilowattuur”, zegt Salvatore Fiorenza, oprichter en directeur van Datahouse, in gesprek met ISPam.nl.

Bij wijze van proef betalen klanten in de datacenters in Capelle en Vilvoorde al een tijdje per kilowattuur. En dat bevalt goed, volgens Fiorenza. In die uurprijs zijn dan ook de kosten voor stroom en koeling verwerkt. “Het grote voordeel van deze manier van rekenen, is dat de klant zuinige machines gaat gebruiken.”

Datahouse is gespecialiseerd in regionale datacenters. Naast de datacenters in Capelle en Vilvoorde heeft het bedrijf ook nog eigen datacenters in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Den Haag en Amersfoort. Onlangs heeft Datahouse het datacenter in Spijkenisse van de hand gedaan. “Dit datacenter hebben we in juli overgedragen aan vastgoedbedrijf Best Projects & Properties omdat we ons willen focussen op onze andere datacenters.”

Inmiddels is er een andere eigenaar gevonden. Data Facilities huurt het datacenter nu.

Update 8:55: laatste alinea aangepast omdat datacenter wordt verhuurd in plaats van verkocht.

ISPam.nl Job board

R, 19 september 2012 8:50 am

Datahouse Spijkenisse is niet verkocht maar werd gehuurd van Best Projects. Na de rechterlijke gang is het contract ontbonden en gestript. Data facilities is de nieuwe huurder. Dit is de oude marketing en sales manager van datahouse.

Overigens:
Alle grote datacenters meten het stroomgebruik al per kWh.

Benny, 19 september 2012 4:22 pm

Ik snap niet wat hier nieuw aan is? Datahouse rekent in Capelle a/d IJssel al 5 jaar lang af in KWH. Ook toen het nog Grafix was. Niks nieuws dus!

Ps. Wat is er betaald voor dit "nieuwsbericht"?

Paul Bergsma, 23 september 2012 8:03 pm

1- De nieuwe explotant van de datacenter in spijkenisse is data facilities bv, zie bij KVK wie de echte eigenaar is. Maar niemand van ex datahouse medewerkers.

2- Ik heb net de actie gelezen Zie www.datahouse.nl dit is inclusief de rackspace. Je betaald geen vaste kosten meer per maand voor je rack. De meeste datacenters betaal je een vaste prijs per maand voor de rack en stroom inclusief koeling op verbruik.

3- Mr R, hoe zeker weet je dat een rechterlijke gang was of is ? Wie was de bron van deze informatie ? Ik heb niks vernomen op het internet.

Bov, 24 januari 2013 12:55 pm

En hoeveel betaal jij dan per kwh ?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!