Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Datacenters verbruiken 2% van alle energie in de VS’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 24 september 2012 08:02 uur

Een nieuw onderzoek toont aan wat voor energievreters datacenters zijn. In de Verenigde Staten zouden datacenters in 2010 bij elkaar 76 miljard kilowattuur (kWh) hebben verbruikt. Dat komt neer op ongeveer 2 procent van het totale energieverbruik in de VS.

Dat blijkt uit een onderzoek dat consultants van McKinsey & Company in opdracht van The New York Times wereldwijd hebben uitgevoerd.

Volgens McKinsey gebruiken datacenters slechts 6 tot 12 procent van hun energie om hun servers te voeden en te laten werken. De rest van de energie is nodig om servers stationair te laten draaien en om te kunnen ingrijpen bij incidenten zoals een servercrash. Uiteraard wordt de energie in datacenters niet alleen gebruikt voor de servers. Ook de koeling, accu’s en ups-systemen verbruiken de nodige kWh’s.

Volgens de onderzoekers kan één enkel datacenter evenveel energie verbruiken als een middelgrote stad. Dankzij onze grote honger aan data met sites als Facebook, komen er steeds meer energieslurpende datacenters bij. Wereldwijd zouden er circa 3 miljoen datacenters zijn, van verschillende soorten en formaten. “Deze datacenters verbruiken wereldwijd ongeveer 30 miljard watt aan elektriciteit. Dat is ongeveer net zoveel als de energie die wordt geproduceerd door 30 kerncentrales”, aldus McKinsey & Company.

Lichte verbetering
De cijfers over de datacentermarkt worden door McKinsey sinds 2008 bijgehouden. Toch zijn de bevindingen enigszins beter dan vier jaar geleden. De energie die voor actieve servers wordt gebruikt, is iets lager dan in 2008, aldus de krant.

McKinsey mag vanwege de vertrouwelijkheid geen namen noemen van datacenters die voor het onderzoek onder de loep zijn genomen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...