Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IBM wordt Big Blue Bank

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 19 november 2012 08:04 uur

Wie voor grote investeringen staat op het gebied van hardware, kan eens overwegen om met IBM te gaan praten. Het concern springt naar eigen zeggen in het gat dat banken nu laten vallen.

Omdat banken de geldkraan zo goed als volledig dichtdraaien, moeten kapitaalkrachtige concerns hun klanten en partners helpen om investeringen te kunnen doen. Big Blue gaat haar partners daarom ruimere mogelijkheden geven om geld te lenen. Vanzelfsprekend te investeren in producten van IBM.

Nu zijn er meer hardware- en softwareproviders die partners en klanten leningen verstrekken. Doorgaans gebeurt dat via leaseconstructies op producten of uitgestelde betalingen. Steeds vaker komen ook leningen voor, al moet een bedrijf daarvoor bijzondere voorzieningen treffen. Een onderneming mag niet zomaar voor bank spelen of winsten uit ‘bankactiviteiten’ verwerken in de cijfers. Het IFRS (International Finance Reporting Standards) stelt hiervoor strikte voorwaarden. IBM heeft hiervoor een zelfstandige divisie opgericht: IBM Global Financing.

Via Global Financing leende IBM vorig jaar al 1 miljard dollar aan diverse klanten en partners. Het opmerkelijke in de stap van IBM is nu dat klanten over het eerste jaar geen rente betalen over de lening. Ook de aanvraagprocedure is bijzonder: IBM ontwikkelde een app voor zowel Apple als Android waarmee partners binnen enkele minuten leningen tot 500.000 dollar kunnen worden ingediend en goedgekeurd.

IBM steekt liefst 4 miljard dollar in het programma. Dat is bijna net zoveel als de winst die het concern over het derde kwartaal van dit jaar boekte. Big Blue doet het wat dat betreft nog heel goed: het boekte over dat derde kwartaal een omzet van 24,7 miljard dollar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...