Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Switch Datacenters richt testomgeving in voor koeltechnologieën

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 november 2012 08:03 uur

Het datacenter van Switch Datacenters in Amsterdam Zuidoost wordt een proeftuin voor energie-efficiënte datacentertechnologieën.

Het zogeheten ‘Datacenter van de Toekomst Programma’ van Switch Datacenters is opgezet om nieuwe technologieën uitvoerig te testen. Mochten experimenten slagen, dan kunnen de technologieën ook blijvend gebruikt gaan worden, zo heeft het bedrijf deze week laten weten.

Volgens Gregor Snip van Switch Datacenters zullen er vooral nieuwe koelmethoden worden getest omdat ‘op dat gebied nog altijd veel energie-efficiëntie gerealiseerd kan worden’. “Wij zijn ervan overtuigd dat het implementeren en testen van verschillende koeltechnologieën naast elkaar de beste efficiëntievergelijking zal opleveren”, zegt Snip.

“Vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid willen wij met ons datacenter in deze regio een significante bijdrage leveren aan verdere energiebesparingen binnen de datacenter markt”, aldus Switch Datacenters.

Uiteraard zit er ook een marketingbelang aan het experiment. “We willen als datacenterconcern ook voorop lopen op het gebied van energie-efficiëntie en het gebruik van groene datacenter technologieën”,  erkent Snip.

Afgesloten deel
Volgens Snip is er in het datacenter genoeg ruimte voor de R&D-activiteiten. De experimenten worden in een volledig afgeschermd gedeelte van het datacenter uitgevoerd. “Onze klanten merken hier dus feitelijk niets van. Het zijn pure testcases om uiteindelijk de meest efficiënte datacentertechnologieën in gebruik te kunnen nemen, op het gebied van koeling maar bijvoorbeeld ook op het gebied van energie-efficiënte stroomvoorziening. Pas wanneer zo’n technologie volledig is uitgetest en eventuele nadelen volledig zijn uitgesloten, dan zullen reguliere klanten er iets van gaan merken.”

Vooruitlopend op dit testprogramma is Switch Datacenters gedurende het afgelopen jaar al begonnen met het testen van een innovatieve technologie voor datacenterkoeling. “”Maar daar kan ik op dit moment jammer genoeg nog weinig over zeggen omdat de R&D-testen worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met een overheidsinstantie. Zodra de testperiode afloopt, dan kunnen we meer vertellen over deze technologie en de exacte waarde ervan”, aldus Snip.

De eerste onderzoeksresultaten hiervan worden over ongeveer twee maanden verwacht.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...