Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interview: Schneider Electric bekijkt datacenters als geïntegreerd geheel

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 27 november 2012 08:02 uur

De dozen staan al klaar in het Nederlandse kantoor van Schneider Electric. De fabrikant van onder meer UPS-, koelsystemen en datacenter managementsoftware verhuist binnenkort van Vianen naar Hoofddorp.

“Door de overname van diverse bedrijven is Schneider Electric inmiddels onder veel merknamen actief en zijn her en der in Nederland kantoren gevestigd die inmiddels zijn overgenomen”, zegt de Paul Bron die sinds twee weken vice-president IT Business is bij Schneider Electric. De verhuizing maakt een einde aan de versnipperingen van kantoren en dochterbedrijven.

“Door het inlijven van diverse bedrijven die elk een specialisatie hebben, kan Schneider Electric nu een totaalaanbod voor datacenters bieden.” Dat is gelijk een nieuwe uitdaging waar datacenters volgens Bron voor staan. “Datacenters moeten leren naar het datacenter als een geheel te kijken, en niet in blokjes.”

“Wij kijken bij de bouw van een datacenter naar het geheel, terwijl andere partijen alles in blokjes verdelen. Als alle apparatuur en kabels op elkaar zijn afgestemd, werkt het beter omdat het samen is getest, aldus Bron in gesprek met ISPam.nl.

Groei
Schneider, dat onder meer bekend is van power-producten onder de merknaam APC, levert ook koelsystemen, racks en managementsoftware (DCIM). Oftewel het bedrijf kan oplossingen leveren van de stroomtoevoer tot de stroomdistributie in de racks en alles wat ertussen zit.

Schneider profiteert van de groei van het aantal datacenters in Nederland, zegt Bron. “De aanwas aan nieuwbouw van datacenter levert een hoop werk op.” Volgens Bron zijn het vooral grote globaal opererende bedrijven die datacenters bouwen in Nederland, zoals bijvoorbeeld Terremark. Daarnaast ziet hij ook een sterke groei in het aantal regionale datacenters.

Het geheim zit ’m in de juiste toepassing van technologieën. “Je moet denken vanuit de IT-apparatuur en niet vanuit de ruimte.” Bij moderne UPS-systemen is het bijvoorbeeld mogelijk om het vermogen te variëren afhankelijk van de behoefte. “Bij oudere modellen is het vaak zo dat een UPS helemaal uit staat of dat die op vol vermogen draait. Onze nieuwe modulaire UPS-systemen kunnen ook voor een deel geactiveerd worden.” Deze schaalbaarheid komt de efficiëntie ten goede, meent Bron.

Verhuizing
De circa 450 medewerkers van Schneider Electric trekken vanaf 8 december in het nieuwe pand in Hoofddorp. In dat gebouw zijn verschillende eigen technische innovaties zelf opgenomen. Ook wordt een Experience Centre voor de klant ingericht, een soort testomgeving waar klanten de producten in werking kunnen zien. Verder zijn er bewust openingen in het plafond aangebracht om een kijkje achter de schermen te geven, bevat het gebouw slimme energiemeet- en regelsystemen en staan er buiten het gebouw laadpalen voor elektrische auto’s.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...