Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Roelof Meijer over DRS4.0

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2006 19:01 uur

Iedereen heeft de problematiek rondom de introductie en het gebruik van SIDN DRS4.0 op zijn of haar manier meegekregen. Nu, drie weken na de lancering is DRS4.0 nog steeds niet wat het zou moeten zijn en zijn er om de haverklap onderhoudsvensters, waarin er geen .nl-domeinnamen kunnen worden geregistreerd.

Vandaag heeft de enig bestuurder van de SIDN, directeur Roelof Meijer een brief doen uitgaan naar alle SIDN deelnemers en deze tevens op de SIDN website geplaatst om de SIDN kant van het verhaal te vertellen.

Roelof Meijer geeft aan dat het niet mogelijk was om DRS4.0 nog langer uit te stellen was, en daarom besloten is om DRS4.0 te lanceren als basis en die verder uit te bouwen in vervolg releases. Echter traden er bij de introductie van DRS4.0 problemen op die niet door de SIDN voorzien waren en tevens betrekking hadden op de niet maatwerk apparatuur en software.

Roelof Meijer schrijft hier letterlijk over:

De problemen die u en wij de afgelopen drie weken hebben ervaren, waren vanzelfsprekend niet voorzien. Voorbeelden daarvan zijn de postcode-check, de herziene DNS-check en de communicatie over de verstoringen. Andere problemen hebben hun oorzaak in gekochte applicaties en hardware. Hoewel onze verantwoordelijkheid naar u ook daar geldt, zijn onze mogelijkheden dergelijke zaken te voorkomen helaas beperkt.

Voor u als klant zijn de oorzaken van verstoringen weinig relevant. U wilt kunnen rekenen op onze dienstverlening, zoals úw klanten (onze eindgebruikers) dat weer doen op úw diensten. Wij realiseren ons terdege dat de problemen van de afgelopen twee weken u en in een aantal gevallen ook uw klanten, overlast hebben bezorgd. Ik betreur het zeer dat dit, ondanks de enorme inspanning, het geval is.

Hiervoor wil ik Roelof Meijer een pluim geven, gezien hij opnieuw laat zien dat hij de deelnemers begrijpt. Natuurlijk is de huidige situatie pet en had het nooit zover mogen komen. Echter moeten we niet vergeten dat de SIDN al in zwaar vaarwater verkeerde op het moment dat hij het roer overnam. De problematiek met (het lange wachten op en de problemen met) DRS4.0 zijn naar mijn idee toe te schrijven aan zijn voorganger Bart Boswinkel.

Sinds de introductie zijn er een drietal patches op DRS4.0 losgelaten. Wat geleid heeft tot een duidelijke verbetering, aldus Roelof Meijer. Daarnaast zullen de komende periode er voornamelijk in de avonduren en in het weekend onderhoudsvensters worden ingepland om het dienstverleningsniveau snel op het juiste niveau terug te brengen. Verder zullen een aantal vastgelopen verhuizingen de komende week nog worden verwerkt.

Ik vind het een goed verhaal en vooral het feit dat Roelof Meijer laat zien dat hij begrijpt hoe de deelnemers de situatie (willen) ervaren, vind ik goed. Al ben ik ook benieuwd hoe jullie op dit moment tegen DRS4.0, SIDN en Roelof Meijer aankijken?

ISPam.nl Job board

CCC Hosting, 19 oktober 2006 9:19 am

Een pluim voor Roelof?
Kom op zeg, SIDN is een zeer ervaren bedrijf, heeft veel tijd en geld in DRS4 gestoken en toch lukt het ze niet om een goed systeem op te zetten!

Het nieuwe systeem is belabberder dan het oude systeem.

Ik vindt dat er een tweede partij moet worden aangesteld voor de uitgaven van .nl domeinnamen.
op deze manier kan men concureren tegen elkaar en zal de dienstverlening vooruit gaan.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...