Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Winstmarge Verisign 56,2% na prijsverhoging .com- en .net-domeinnamen

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 28 januari 2013 12:01 uur

VerisignDe afgelopen jaren zijn de prijzen van .com- en .net-domeinnamen explosief gestegen. Volgens Verisign, dat verantwoordelijk is voor de domeinnamen, was dat noodzakelijk om benodigde investeringen in de infrastructuur van de domeinnamen te kunnen doen. Dat blijkt evenwel niet uit de financiële stukken van het bedrijf. In 2012 wist Verisign maar liefst 873 miljoen dollar omzet te behalen en een winst van 491 miljoen dollar. Dat komt neer op een winstmarge van maar liefst 56,2 procent zo heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt.

Op 15 januari 2012 verhoogde VeriSign de prijzen van .com-domeinnamen met 7 procent en de prijzen van .net-domeinnaam met maar liefst 10 procent. De winstmarge van Verisign steeg ook in een klap van 49,7 procent in 2011 naar 56,2 procent in 2012. Of te wel een stijging van 6,5 procent. Daarmee lijkt het erop dat de prijsverhoging niet wordt gebruikt om investeringen te doen, maar rechtstreeks in de zakken van de aandeelhouders van Verisign verdwijnt.

De inkoopprijs voor een ICANN accredited registrar is tegenwoordig 7,85 dollar per .com-domeinnaam. Volgens experts kost het Verisign echter maar zo’n 1 dollar per .com-domeinnaam om de registryfunctie te vervullen. Gelukkig is besloten dat Verisign de komende zes jaar de prijzen niet mag verhogen, waarna de koers van VeriSign met maar liefst 13 procent kelderde. De aandeelhouders hadden vermoedelijk verwacht dat ICANN de komende jaren nog een paar keer had mogen verhogen.

ISPam.nl Job board

Siemen Roorda, 28 januari 2013 12:52 pm

Gelukkig voor de aandeelhouders dat het hier alleen om .com gaat. .net, goed voor 15 miljoen domeinen, heeft z'n volgende 10%-verhoging alweer aangekondigd: http://www.verisigninc.com/en_US/news-events/press-room/articles/index.xhtml?artLink=aHR0cDovL2ZlZWRzLm13bmV3c3Jvb20uY29tL2FydGljbGUvcnNzP2lkPTE2NzA1MTU%3D.

.org (ok, andere registry) is ook weer van de partij met $0.55 verhoging (http://www.internetnews.me/2012/12/31/pirs-new-year-message-org-price-increase-coming-july/).

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...