Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Global Crossing bouwt datacentrum in Amsterdam

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 8 september 2008 08:01 uur

Global Crossing, beheerder van een wereldwijd glasvezelnetwerk tussen 400 steden en 45 landen, gaat een nieuw datacentrum bouwen in Amsterdam. Het nieuwe datacentrum is 5000m2 groot en wordt gevestigd aan de Johan Huizingalaan. Het is een uitwijk- en uitbereidingslocatie van het huidige datacentrum in het Londense Docklands, dat momenteel voor bijna 90% vol is.

Global Crossing is een gevestigde naam. Zij richt zich voornamelijk op multinationals en interconnectie van verschillende vestigingen. In de Dotcom tijd was zij een grote speler op de hostingmarkt, maar heeft deze activiteiten afgebouwd toen de zeepbel klapte. Nu gaat zij deze activiteiten weer oppakken en richt zich voornamelijk op ‘top tier’ ondernemingen. Klanten zijn onder andere de Britse overheid en de transportsector. Global Crossing heeft in Nederland al een kantoor, gevestigd te Naarden.

Amsterdam wordt – evenals 60 andere steden wereldwijd – een van de locaties waar Global Crossing footprints gaat aanbieden, naast haar diensten als netwerkleverancier. Het totale bereik van de provider beslaat 690 steden in 60 landen verspreidt over 6 continenten wereldwijd. Volgens het persbericht is inmiddels al 10% van de capaciteit in Amsterdam verkocht op basis van presales aan prospects. De uitwijk naar Amsterdam is dan ook om tegemoet te komen aan het aantal groeienden klanten in west-Europa. Begin 2009 moet het datacentrum in gebruik genomen worden.

ISPam.nl Job board

Jurri@n, 8 september 2008 8:19 am

Ik heb dit bericht ook elders gelezen, maar daar las ik alleen dat ze gebruik gingen maken van een datacentrum aan de Johan Huizingalaan, vlak naast het IBM-kantoor (en niet dat ze nieuw gingen bouwen). Er staat al een datacentrum aan de Johan Huizingalaan, naast het IBM-kantoor: GlobalSwitch. Nu kom ik de laatste tijd niet meer via de Johan Huizingalaan als ik naar GlobalSwitch ga, maar volgens mij is er geen ruimte meer in die straat om nog een pand met de omvang van een datacentrum te bouwen.

Eric Veraart, 8 september 2008 9:32 am

GlobalCrossing heeft op dit moment al een datacentrum in Amsterdam aan de Joop Geesinkweg, tegenover het nieuwe TelecityRedbus datacentrum.

Stef Thiessen, 8 september 2008 10:12 am

Het gaat hier om een hal binnen GlobalSwitch welke sinds 2000 gehuurd wordt door Globalswitch en sindsdien leeg heeft gestaan.

Destijds zou het GlobalCenter gaan heten, maar door de marktsutuatie en o.a. het faillisement van KPNQ/Ebone (hadden toen 2 hallen in GS) heeft deze ruimte tot op heden leeg gestaan.

Er was dan ook niets aanwezig, geen vloeren, airco, stroom of wat dan ook; GC gaat dit geheel zelf inrichten. Daarnaast hebben ze aan de achterzijde een eigen entree.

Arjan Bijnen, 8 september 2008 1:34 pm

Global Crossing heeft ook al jaren lang een datacentrum in de Spaanse Kubus te Rotterdam.

Eric Veraart, 8 september 2008 1:36 pm

Hebben ze daar ook werkelijk vloerruimte of is het alleen een POP?

Marco, 8 september 2008 4:28 pm

Ze hebben jarenlang 2 grote vloeren op verdieping 7 in de Kubus gehad. Rond 2002 gingen ze chapter 11 en heeft de huisbaas een van die vloeren terug gevorderd ( een vleugel verdieping 7 ). Daar is We-Dare toen ook gaan staan. Die vleugel/vloer was overigens ook leeg en stonden geen airco's ed. Wij hebben daar bij GlobalCrossing, alvorens het chapter11 ging, nog circa 6 tot 12 maanden gestaan met een x-aantal racks.

Lennie, 8 september 2008 5:29 pm

6 werelddelen ? Op naar de 7 ! :-)

Arjan Bijnen, 9 september 2008 12:21 am

@Marco: Staat WeDare op de 7de dan? Naar mijn weten maken ze enkele gebruik van een ruimte binnen de ruimte van Wolters B.V.

GlobalCrossing is nog steeds aanwezig binnen de kubus en huurt dan ook nog steeds ruimte. Wat ze met die ruimte doen weet ik ook niet, ze hebben in ieder geval vloerruimte.

Marco, 9 september 2008 9:59 am

Wedare maakt al jaren gebruik van de ruimtes op de 4de en op de 7de. Dit is algemeen bekend.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...