Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgische minister: Hosters verkopen leugens en lucht

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 april 2013 08:01 uur

BelgieDe Belgische minister van economie Johan Vande Lanotte heeft in het Belgische parlement hard uitgehaald naar de hostingsector. Volgens de minister verkopen hosters leugens en lucht en valt er veel te verdienen aan weinig werk, zo schrijft De Standaard.

Specifiek worden de Belgische marktleider Combell en haar directeur Jonas Dhaenens door minister Vande Lanotte ongenadig hard op de korrel genomen. “Wat verkopen mensen als Jonas Dhaenens eigenlijk? Hij verkoopt continu leugens, wat er op wijst dat hij bang is en dat er ongelooflijk veel geld te verdienen valt met weinig werk. Een sector die continu liegt en dingen blijft benadrukken die niet juist zijn, heeft veel te verbergen.”

Dit lijkt te bizar voor woorden, een minister van Economie die een hardwerkende ondernemer zo hard op de korrel neemt. Het mag bijna voor zich spreken dat wanneer Dhaenens in Nederland actief zou zijn, hij juist geroemd zou worden door de Nederlandse collega van Vande Lanotte.

Een ander bizar punt is dat de minister het over de domeinnaamindustrie heeft, terwijl de markt van domeinnamen opzichzelf nauwelijks spannend is en het vooral gaat over hosting. Daarbij komt ook dat iedereen een hostingbedrijf kan oprichten domeinnamen voor klanten kan gaan registreren. Elke vorm van een toetredingsdrempel ontbreekt in de markt voor domeinnamen en hosting. Concurrentie is er genoeg, ook vanuit Nederland. Dat terwijl in België accessproviders jarenlang een duopolie konden vormen, waar de minister niet tegen op trad. Je zou bijna gaan denken dat er iets anders aan de hand is.

Nu blijkt dat een voorstel van het ministerie van Economie in Belgie om .be-domeinnamen enkel door Europese bedrijven te laten registreren gestrand is, na fel verzet vanuit de hostingbranche en het feit dat de hoeveelheid misbruik van .be-domeinnamen een dergelijke maatregel niet rechtvaardigt. Zou de uithaal van minister Vande Lanotte een ordinaire wraakactie zijn van een minister die zijn gram wil halen?

ISPam.nl Job board

Wouter, 22 april 2013 8:37 am

En wat is de onderbouwing van deze beweringen van deze minister? Ik zie geen enkel voorbeeld. In België kan schijnbaar iedere zwakzinnige die zomaar wat kan roepen minister worden. Aan de andere kant, daar ben je dan ook een linkse sociaaldemocraat voor, niemand mag boven het maaiveld uitsteken, allemaal arm.

Pieter, 22 april 2013 9:05 am

Het lijkt erop dat die Belgische minister van economie Johan Vande Lanotte psychische problemen heeft en een kruistocht heeft ingezet tegen de hostingproviders!

En dat noemt zich Minister?

Peter, 22 april 2013 11:19 am

Ironisch, dat juist een minister opmerkingen gaat maken over het verkopen van gebakken lucht.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?