Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cloudhoster beperkt aanbod VPS-servers vanwege tekort aan IPv4-adressen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 mei 2013 08:01 uur

use-ipv6De noodzaak om over te schakelen over IPv6 lijkt nauwelijks te bestaan, maar niets is minder waar. Het opraken van de IPv4-adressen begint nu echt merkbaar te worden. Een goed voorbeeld hiervan is het feit dat cloudhoster DigitalOcean vanwege het opraken van de IPv4-adressen de kleinste varianten van zijn VPS’en in Amsterdam (tijdelijk) niet meer aanbied.

Een medewerker van DigitalOcean geeft op het forum van het bedrijf aan dat DigitalOcean niet anders kan dan de kleinste VPS-instances tijdelijk niet aan te bieden, omdat het aantal IPv4-adressen dat het bedrijf nog beschikbaar heeft in Europa heel laag is. Daarbij geeft de medewerker aan dat men hard werkt aan het verkrijgen van een extra blok IPv4-adressen om zo ook de kleinste VPS-instances weer aan te kunnen bieden. Het bericht was echter al van 14 april en op 28 april klaagde een andere klant over het feit dat hij nog steeds geen kleine VPS-instance kan bestellen.

DigitalOcean geeft daarnaast aan dat de situatie waarschijnlijk zal dwingen om alle kleine VPS-instances enkel uit te rusten met een IPv6-adres, terwijl de grotere VPS-instances wel over zowel een IPv4- als IPv6-adres kunnen beschikken. Uiteindelijk zal men volledig moeten overschakelen op IPv6.

Het tekort aan IPv4-adressen blijkt ook duidelijk uit het feit dat er telkens meer IPv4-adressen tussen providers worden overgedragen. De afgelopen maand zijn er door RIPE NCC de overdracht van 7 blokken IP-adressen goedgekeurd. Onder meer het Nederlands TransIP wist een /17-blok IPv4-adressen te verwerven, waarmee het bedrijf over 32.768 extra IPv4-adressen kan beschikken.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?