Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Weer een nieuwe cloudopslagdienst: Lenovo Reach

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 juni 2013 08:04 uur

lenovo_logo_320x240Een nieuwe ster aan het cloud-firmament: Lenovo. Het Chinese bedrijf, vooral bekend als hardwarefabrikant, start deze week met grootschalige consumententesten voor een nieuwe dienst onder de naam Lenovo Reach.

Lenovo maakte de lancering eind mei al bekend, maar heeft nu ook gemeld dat de cloudopslagdienst later dit jaar volledig live zal gaan. De bèta-testen zijn  inmiddels in volle gang. Dat betekent nog meer concurrentie in de cloud met een financieel slagvaardig bedrijf dat probeert haar graan mee te pikken.

Met Lenovo Reach kunnen gebruikers sites, allerlei soorten bestanden en applicaties beveiligd opslaan in de cloud. Vervolgens zijn de bestanden vanaf elk soort device te benaderen via single sign on. Bijzonder? Nee. De dienst vertoont daarmee sterke gelijkenis met reeds bestaande cloudopslagdiensten als Google Drive en Dropbox.

Google-kopie
De vraag is – ook en zeker gezien het reeds overcomplete aanbod van dit soort diensten (zie het artikel dat ISPam gisteren publiceerde) – of Reach daadwerkelijk iets toevoegt aan het gamma. De programmeurs van Lenovo lijken vooral erg goed te hebben gekeken naar Google Drive. Daar lijkt Reach namelijk nog het meest op. Via de Lenovo-omgeving krijgen gebruikers ook de beschikking over een zoekfunctionaliteit om snel bestanden te doorzoeken, met online applicaties te werken – vergelijkbaar met Google Docs – en de mogelijkheid om social media te benaderen, zoals dat binnen Google al kan met Google+.

Niks nieuws onder de zon. Behoudens het feit dat Reach alle gebruikersnamen en wachtwoorden ‘encrypted’ opslaat en een gebruiker binnen de dienst met één klik op alle sites, bestanden en applicaties kan inloggen. Lenovo zoekt overigens nog mensen die de dienst willen testen.

De dienst zal overigens niet gratis zijn. De eerste 5 GB zijn gratis, daarna rekent Lenovo een vergoeding. Het bedrijf heeft daarover verder nog niets bekendgemaakt.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?