Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

OHM 2013: hackers off the record

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 21 juni 2013 08:08 uur

Koen Martens5 dagen kamperen en praten over hacken, online veiligheid en innovatieve projecten. Volgende maand is het weer tijd voor OHM 2013, een evenement voor hackers en makers, maar ook zeker voor de hostingbranche.  

OHM wordt met veel interesse  ontvangen door hosters. Koen Martens is hoofdorganisator van het evenement: “ De hostingbranche heeft met kwaadwillende hackers te maken en zij moeten de communicatie-infrastructuur verzorgen voor allerlei online systemen. Zij moeten zich bewust zijn van de gevaren en weten hoe ze adequaat kunnen optreden.”

Uit de comfort zone
Het evenement wordt elke vier jaar gehouden en heeft zich ontwikkeld tot een plek waar veel nieuwe ideeën tot stand komen. “We proberen iedere keer weer om de bezoekers uit hun comfort zone te trekken. Ook dit jaar gaan we weer 5 dagen kamperen met 3000 hackers en andere ict-ers. Zo ontstaan de mooiste ideeën.”

Julian AssangeOHM2013-2
Het evenement trekt een steeds gemêleerder en internationaler publiek.  Door al deze verschillende achtergronden bij elkaar te brengen ontstaan mooie initiatieven. “Zo was in 2009 Julian Assange spreker op het evenement. Hier heeft hij medestanders ontmoet voor zijn later beroemde project Wikileaks. En dat is voor het eerst gepresenteerd op OHM. Heel bijzonder.”

OHM 2013 verwacht ook deze keer bijzondere bezoekers. Zo komen digitale onderzoekers van het NFI langs. “Deze mensen worden ingeschakeld bij zaken waar digitaal bewijsmateriaal betrokken is. Zij moeten informatie uit telefoons of  video-opnames kunnen halen om zo een bewering van een aanklager of verdediger te staven. Vaardigheden die je daarvoor nodig hebt zijn de vaard


Off the record
igheden waar ook de hackergemeenschap in uitblinkt.

OHM13

Deze kant van het evenement wil Martens dit jaar benadrukken door een off the record tent op het terrein te plaatsen. Daar kan iedereen een lek of een nieuw controversieel project naar buiten brengen, zonder dat het wordt opgenomen. Ook foto’s en tweets zijn niet toegestaan. “Zo hopen we mensen de kans te bieden om het naar buiten te brengen zonder in de problemen te komen.”

De hackergemeenschap heeft veel te lijden gehad van een slechte naam bij onder andere overheidsinstanties. Het melden van een lek is strafbaar. Martens is blij dat hackers steeds vaker positief worden ontvangen. “Voorheen was hacken nergens goed voor. Maar hackers zijn nieuwsgierige mensen, met vaak een ideologische inslag. Zij wíllen een lek melden, om zo verbetering mogelijk te maken. Voorheen werden zij dan juridisch vervolgd, maar daar is nu gelukkig een kentering zichtbaar.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...