Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

GE en Amazon samen in nieuwe cloudomgeving voor Internet-of-things

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 24 juni 2013 13:15 uur

ge-logoEn eindelijk stort ook de industriële gigant General Electrics (GE) op de cloud. Het bedrijf lanceerde vorige week haar eigen cloudplatform. Maar GE weet waarin het sterk is en heeft dan ook bijzondere plannen met dit platform dat vooral bedoeld is voor big data en ‘the internet of things’.


GE is natuurlijk al langere tijd actief in de cloud met een eigen PaaS-dienst. Feitelijk is het nieuwe platform een volgende iteratieslag. Binnen het  platform worden een aantal bestaande services van GE aan elkaar verbonden  met de bedoeling een gedeelde infrastructuur te kunnen leveren aan vliegmaatschappijen, spoorbedrijven en nutsbedrijven die hun bedrijfskritische systemen via de cloud met elkaar kunnen laten communiceren.  GE gaat dus nadrukkelijk niet concurreren met private of public clouddiensten van partijen als Microsoft of Amazon.

Hadoop
De cloudpropositie van GE is vooral interessant om te zien wat er inmiddels allemaal mogelijk is, bijvoorbeeld het delen van informatie die via sensoren in machines real-time kunnen worden gedeeld met andere machines. De GE-cloudstack maakt daarvoor gebruik van data management software van GE’s eigen Proficy Historian HD, gebaseerd op Hadoop. Die software is in staat om real time data te analyseren en via machine-to-operations veilig te versturen via gesloten cloudnetwerken.  GE noemt het zelf de volgende, grote stap in het industriële internet.

GE doet het overigens niet allemaal zelf. Het levert de managementsoftware en vooral bakken vol geld om de dienst verder te ontwikkelen. Daarbij maakt het gebruik van kennis, expertise en middelen van Accenture, Pivotal en: Amazon Web Services. Want de eerste implementatie van het Industrial Internet zal plaatsvinden op het bestaande cloudnetwerk van AWS. Volgens analisten maakt zowel GE als Amazon hiermee een geweldige stap met een ijzersterke propositie.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?