Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Paul Schnabel wordt nieuwe voorzitter Raad van Toezicht SIDN

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 juli 2013 08:16 uur

sidn_logoPaul Schnabel wordt per 1 april 2014 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van SIDN. Hij volgt dan Eddy Schuyer op. Schnabel is oud-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en tegenwoordig plaatsvervangend kroonlid van de Sociaal Economische Raad en beschikt over een zeer uitgebreide bestuurlijke ervaring. Daarmee lijkt SIDN het zwaargewicht uit het bedrijfsleven of de politiek te hebben gevonden, zoals directeur Roelof Meijer eerder na de benoeming van Simon Hania in de RvT in gesprek met ISPam.nl liet weten.

Om goed voorbereid de voorzittersrol binnen de RvT te kunnen vervullen, zal Schnabel vanaf 18 september de vergaderingen van de RvT bijwonen om uiteindelijk op 1 april 2014 de voorzittershamer van Schuyer over te nemen. Het is onduidelijk of Schnabel vanaf 18 september al benoemd is als (gewoon) lid van de RvT. Schuyer heeft de rol van voorzitter van de RvT van SIDN dan 9 jaar vervuld en heeft dan het maximum van drie benoemingstermijnen vervuld. Eerder stond er in de statuten opgenomen dat leden van de RvT van rechtswege bij het bereiken van de 70-jarige leeftijd werden ontslagen en dat leden maar één keer herbenoemd kunnen worden, maar door een statutenwijziging voorafgaand aan dat moment, kon Schuyer uiteindelijk toch een derde maal benoemd worden.

Volgens SIDN heeft de RvT sinds de instelling van het orgaan zich ontwikkeld tot een orgaan dat het bestuur (lees: enig bestuurder, Roelof Meijer) controleert en adviseert. Eerder zijn al Fred Eisner, Michiel Westermann en Hanneke Slagter afgetreden als lid van de RvT omdat zij ook de maximale termijn als lid van de RvT hadden bereikt. Op voordracht van de Vereniging van Registrars is Willem van Waveren benoemd. Daarnaast zijn recent Peter van Schelven en Simon Hania als lid van de RvT benoemd om de afgetreden leden te vervangen. Op dit moment is er nog één positie in de RvT vacant, zo meldt de stichting.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...