Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uptime Institute: Intern datacenter maakt plaats voor colocatie

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 augustus 2013 08:13 uur

hp-datacenterHet budget van 63 procent van colocatie datacenters is met meer dan 10 procent gestegen. Interessant is dat het budget van 21 procent van de datacenters voor intern gebruik vorig jaar juist gedaald is. Volgens het Uptime Institute, dat de jaarlijkse datacenter survey heeft opgesteld, duidt dit erop dat interne datacenters telkens vaker worden ingeruild voor colocatie in een extern datacenter.

Een ander opvallend resultaat uit het onderzoek is het verschil in de antwoorden tussen de respondenten op de vraag hoe belangrijk energiezuinigheid van hun datacenter is. Van de respondenten uit Azië gaf 71 procent als antwoord dat dit zeer belangrijk is, terwijl niet meer dan de helft van de respondenten uit de Noord-Amerika hier hetzelfde antwoord op gaf. Daar tussenin zitten de respondenten uit de EMEA en Latijns-Amerika waarbij respectievelijk 64 procent en 57 procent aangaf energiebesparing zeer belangrijk te vinden. Nog opvallender is dat men in Noord-Amerika blijkbaar telkens minder waarde hecht aan energiezuinigheid, gezien het percentage in 2012 nog 52 procent en in 2011 zelfs op 58 procent lag.

De temperatuur van de lucht die de datavloer wordt opgeblazen ligt bij 84 procent van alle datacenters tussen de 18 en 24 graden Celsius. In 37 procent van de gevallen is de temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius en in 47 procent van de gevallen tussen de 21 en 24 graden. Slechts 6 procent van de datacenters zit onder de 18 graden Celsius en maar 7 procent zit boven de 24 graden. Daarmee is het percentage dat boven de 24 graden zit ten opzichte van 2012 met 4 procent toegenomen. Verder lijkt de gemiddelde temperatuur op de datavloer in datacenters weinig verandert.

In het volledige rapport van het Uptime Institute (pdf) waarvoor totaal 1.000 datacenterbeheerders zijn ondervraagd, staan nog verschillende andere interessante statistieken.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...