Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX New York operationeel

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 november 2013 08:02 uur

AMS-IXAMS-IX New York is een feit. De Amsterdamse internet exchange heeft een definitief akkoord bereikt met een aantal partijen waarmee een internetknooppunt wordt opgezet en beheerd. AMS-IX zal ook exchanges uitrollen in Chicago en Silicon Valley. Deze knooppunten staan op de planning voor het eerste en tweede kwartaal van 2014.

AMS-IX meldde gisteren dat het definitief akkoord heeft bereikt met Digital Realty, DuPont Fabros Technology, Sabey Data Centers en 325 Hudson. Met deze partijen gaat AMS-IX aan de slag om het knooppunt New York zo snel mogelijk operationeel te maken. Daarvoor worden de datacenters van Digital Realty en DuPont Fabros in respectievelijk New York en New Jersey gebruikt. Daarnaast maakt AMS-IX gebruik van co-locaties van Sabey Data Centers Intergate Manhattan en het nieuwe center van 325 Hudson Street.

De knooppunten New York, Chicago en Silicon Valley zullen op zichzelf staande knooppunten worden en niet onderling worden gekoppeld. De exchanges staan ook niet in verbinding met AMS-IX in Amsterdam, aldus de verklaring. AMS-IX New York neemt met ingang van vandaag opdrachten aan. De 111 8ste  Digital Realty faciliteit is de eerste omgeving waarbinnen klantpoorten nu al beschikbaar zijn.

Blauwdruk
“Door onze ervaring met het bouwen en beheren van internet exchanges in Europa, Azië, het Caribisch gebied en Oost-Afrika hebben we een blauwdruk voor het uitrollen van nieuwe internet exchanges,” stelt CTO Henk Steenman van AMS-IX en tevens bewaker van het Open-IX initiatief dat ten grondslag ligt aan de uitrol van de Amerikaanse exchanges. “Alle configuratie-, beheer- en monitoringsystemen zijn vooraf gedefinieerd en klaar voor gebruik. De belangrijkste prioriteit is om de organisatie en het team uit te breiden en om de apparatuur en de lokale dark fiber tussen de verschillende datacenters te implementeren. Vervolgens kunnen we aan de slag met andere commercieel interessante partijen die met AMS-IX willen samenwerken en Open-IX gecertificeerd zijn.”

Kans
Met de implementatie komt er een definitief eind aan de discussie die binnen AMS-IX is gevoerd over de Amerikaanse activiteiten.  Job Witteman, CEO van AMS-IX, stelt in een begeleidend schrijven volledig achter de ontwikkelingen te staan: “De kans om met de versterking van de Open-IX community neutraal gedistribueerde internetknooppunten in de VS te starten, past bij onze strategie om internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. Dit model zal zowel de complexiteit als de gerelateerde kosten verminderen, waardoor wij overtuigd zijn van de toegevoegde waarde van het model voor de Noord-Amerikaanse markt voor IP interconnectie.”

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...