Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Portugal Telecom geeft statement over duurzaamheid af

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 13 november 2013 08:05 uur

pt-moat-buildingPortugal is een bijzonder datacentrum rijker. In Covilhã, zo’n 150 kilometer boven Lissabon, heeft Portugal Telecom een datacenter gebouwd dat op zijn minst al opvalt door de architectuur. Daarnaast vertegenwoordigt het state-of-the-art technologie op het gebied van duurzaamheid en IT. En: in de vlakte waar dit center nu nog alleen staat, moet uiteindelijk bijna 80.000 vierkante meter aan vloer beschikbaar komen.


Het center werd in september al geopend, maar er was tot nu toe vrijwel geen beeldmateriaal van dit bijzondere project. Op datacenterknowledge.com verscheen gisteren een filmpje dat een mooie indruk geeft van het nieuwe datacenter dat in totaal 520 vierkante meter groot is. Het is slechts het begin van een enorm project.

Het project is bovendien bijzonder vanwege het duurzame karakter. Voor koeling wordt gebruik gemaakt van regenwater dat in grote bassins wordt opgevangen die als soort gracht rond het gebouw liggen. Energie krijgt de installatie door enorme zonnepanelen. Bovendien wordt er bij het complex een tuin aangelegd met meer dan zeshonderd bomen. Portugal Telecom streeft naar de Gold LEED certificering voor het datacenter en LEED Platinum voor het kantorengebouw dat aan het datacenter grenst.

Het hele complex is een statement. “Het duurzame karakter is vanaf de eerste start verankerd in het ontwerp”, stelt CEO Zeinal Baval van Portugal Telecom. “Dat gaat veel verder dan de hardware, de hele infrastructuur is hierop ingericht.” Portugal Telecom gaat vanuit het datacenter diverse diensten leveren waaronder SaaS, Paas en IaaS. Grote klanten als Accenture en Wipro maken al gebruik van de services.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?