Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Lesje ‘AMS-IX’ voor minister Kamp

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 17 december 2013 08:04 uur

Kamp-bij-AMS-IXMinister Henk Kamp van Economische Zaken heeft een spoedcursus IT gekregen maandag. Na een bezoek aan het Nederlandse kantoor van Google kreeg hij ook een korte rondleiding bij de AMS-IX.

Voor de kennismaking met de Amsterdam Internet Exchange bezocht minister Kamp AMS5 van TelecityGroup, een van de twaalf Point-of-Presence locaties van de AMS-IX.

Tijdens het 1 uur durende bezoek lichtte Henk Steenman, technisch directeur bij AMS-IX, de bewindsman in over het economisch belang dat het internetknooppunt heeft voor Nederland (zie foto).

Ook is met Kamp gesproken over de rol van de AMS-IX in het internationale internetverkeer en kreeg hij de technische werking van de internet exchange uitgelegd als kerncomponent van de Nederlandse internetinfrastructuur, aldus een persmededeling.

Randvoorwaarden
Volgens AMS-IX-directeur Job Witteman kan met heldere regelgeving en ruimte voor innovatie Nederland wereldwijd een voortrekkersrol blijven spelen op het gebied van digitale infrastructuur en e-business. “Het is daarbij van belang dat beleidsmakers de randvoorwaarden creëren zodat marktpartijen blijven investeren in deze sector.” Een van die randvoorwaarden is dat de Nederlandse markt voor internetdiensten open en neutraal is.

De aantrekkingskracht van AMS-IX en het omringende ecosysteem van datacenters, netwerken en hostingproviders blijkt onder meer uit het gegeven dat de regio Amsterdam in de eerste helft van 2013 veruit de sterkste groei in datacentercapaciteit kende in de Europese markt.

Hoog bezoek
Overigens is het niet het eerste hoge bezoek voor de AMS-IX. In maart van dit jaar bracht toenmalig kroonprins Willem-Alexander nog een bezoek aan AMS3 van Equinix, een andere AMS-IX-locatie. De kroonprins bracht dat bezoek nog in zijn functie als lid van de Raad van Advies van ECP.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...