Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Forrester: cloudproviders gaan pas in 2015 groeien

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 10 januari 2014 13:15 uur

Groei country code Top Level Domeinnamen (ccTDL's) niet te stuitenDe markt voor cloudproviders zal dit jaar met moeite 6 procent groeien. Dat stelt onderzoeksinstituut Forrester in haar rapport ‘A better but still subphar global tech market in 2014 and 2015’. De vooruitzichten voor 2015 zijn wel een stuk beter.

Terwijl internettechnologiebedrijven het afgelopen jaar best aardig hebben gedraaid, staan de datacenterbedrijven in de min voor het begin van dit jaar. Dat laatste geldt ook voor cloudproviders. Bedrijven hebben nog niet massaal budgetten vrijgemaakt om services naar cloudbedrijven over te brengen. Hoewel de economie zich nu lijkt te herstellen, blijft de onzekerheid en voorzichtig inkoopbeleid bij organisaties een rem trekken op het uitbesteden naar cloudproviders.

Volgens het rapport zal 40 procent van de mondiale omzet voor cloud provisioning afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Die omzet zal dan weer voornamelijk terechtkomen bij cloudproviders die in de VS hun home-base hebben: een effect dat wordt veroorzaakt door de NSA-perikelen. Veel bedrijven buiten de VS wantrouwen cloudproviders nu en twijfelen helemaal aan de impact van uitbesteding naar clouddiensten.

Juist het NSA-effect zorgt ervoor dat bedrijven dit jaar meer on-premise gaan doen. Verkopen van software voor datasystemen binnen de eigen infrastructuur, stijgen daarom ook met ruim 6 procent dit jaar. Forrester voorspelt een stevige opleving van softwareverkopen voor 2014. Pas in 2015 zal dit verschuiven naar meer cloudservices.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...