Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Evinova Datacenter in Meppel failliet

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 maart 2014 10:00 uur

Het Evinova Datacenter in Meppel is failliet verklaard. Het Tier-3 datacenter dat vorig jaar werd geopend, presenteerde zich als een stukje high tech security in Drenthe op amper één uur rijden vanaf Amsterdam. Opvallend is dat het management dat vermeld staat op de website van het datacenter, volgens hun Linkedin-profielen al enige tijd geleden bij het datacenter vertrokken is.

Management

Het is nog onduidelijk waarom het datacenter – dat eerder ook bekend was onder de naam Datacenter Meppel – op 28 januari 2014 failliet is verklaard. Wel valt op dat Dik van der Leeden die als directeur op de website vermeld staat, volgens zijn Linkedin daar in september 2013 al mee gestopt is. Eric Mink die op de website genoemd wordt als Manager Operations is daar volgens zijn Linkedin in januari 2014 mee gestopt.

Certificeringen

Het Evinova datacenter leek ook de juiste papieren te hebben om een succes te kunnen worden. Zo beschikt het datacenter over een ISO 9001, 14001 en 27001 certificering, voldeed het aan de Tier-3 standaard en Borg klasse 4. Het datacenter bevindt zich daarnaast 1,5 meter boven NAP. Iets dat vooral Amerikaanse bedrijven prettig vinden. De PUE van het datacenter is 1,26.

Het datacenter was modulair gebouwd in fasen van 250 vierkante meter. Dat kon worden uitgebreid tot maximaal 1.000 m2. Met de eerste fase was er ruimte voor 100 racks. De stroomvoorziening is opgezet in een redundante A- en B-feed, terwijl de UPS en generatoren in een N+1 opstelling staan. Er wordt gebruikgemaakt van free-to-air koeling en op de datavloer wordt gewerkt met een temperatuur van 23C.

Update: In het bericht werd ten onrechte gemeld dat Evinova Datacenter op 28 februari failliet is verklaard, dit is echter al op 28 januari gebeurd.

ISPam.nl Job board

Sjaak, 4 maart 2014 10:24 am

Tier-3 datacenter, laat me niet lachen. Als iemand in Nederland dat over zichzelf zegt, moet je de boel al met een korreltje zout nemen.

getUP, 4 maart 2014 11:08 am

28 februari klopt niet. Dit was 28 januari namelijk. En het was al even bekend, zie bijv. http://www.curatorennet.nl/fo/insolventie/236722/evinova-datacenter-bv-h-o-d-n-datacenter-meppel-bv/.

Veenman, 4 maart 2014 11:13 am

Scherp opgemerkt. Dank je getUP. Wel verbazingwekkend dat het faillissement nu pas echt bekend is geworden.

Peter, 4 maart 2014 11:15 am

Het datacenter was toch deels een initiatief van Deziweb? Zij hebben er echter nooit gestaan. Niet verplicht natuurlijk, maar het zou wel een logische stap geweest zijn. Stonden er überhaupt servers?

Veenman, 4 maart 2014 11:22 am

Peter, dat klopt inderdaad. Daarnaast blijkt uit het jaarverslag 2012 van de holding boven Deziweb, dat 33% van de aandelen in Evinova Datacenter door hen gehouden worden. Echter is er medio 2013 ook een statutenwijziging geweest. Mogelijk is er toen ook iets verandert qua aandeelhouders. Ik ben daarom heel benieuwd naar het (eerste) faillissementsverslag van de curator.

jacob, 4 maart 2014 5:33 pm

volgens mij was dit eerst inderdaad van Deziweb, maar die staan nu in Datacenter Groningen? Vreemd ;-)

Marcel Stegeman, 8 maart 2014 2:34 pm

Het klopt dat ik de initiator ben van het datacenter in Meppel. Ook dat er een aandelenverdeling heeft plaatst gevonden.
De naamsverandering had ook een reden. En dat het een paar maand na opening weer dicht is heeft ook een reden.

Bij mijn weten hebben er een paar servers gestaan, en dat zeer kort.

Zodra ik melden hoe het nu precies ging zal ik dat doen.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!