Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Internet uit de lucht na conflict tussen Aether Arcus en Concepts ICT

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 november 2006 11:56 uur

In Baarle-Nassau, Galder en Ulicoten zijn de dupe geworden van een conflict tussen Aether Arcus en Concepts ICT. Samen verzorgen zij draadloze internetverbindingen via WDSL, gezien de aanleg van een ADSL-netwerk in het gebied onmogelijk is.

Afgelopen donderdag liep een conflict zo hoog op dat Aether Arcus, dat verantwoordelijk is voor de infrastructuur, een groot deel van de WDSL klanten afsloot. Op zondagmiddag kwam het terug op dit besluit, omdat het de veelal particuliere klanten niet langer de dupe wildde laten zijn van het conflict.

Een Aether Arcus woordvoerder meldt dat aan grondslag van het conflict problemen van “administratieve aard” liggen. Wat dus neer komt op een betalingsprobleem, naar aanleiding van de discussie daarover is door Concepts ICT het contract met Aether Arcus per 31 december opgezegt. Waarop laatst genoemde besloot om de betaling voor zowel november als december per direct op te eisen, wat neerkomt op zo’n vijf- a zesduizend euro.

Toen Concepts ICT direct weigerde te betalen, werd besloten om de particuliere klanten donderdag af te sluiten. Overigens heeft Aether Arcus ook overwogen om het bedrijventerrein Hazeldonk, dat ook via WDSL is aangesloten op internet, af te koppelen, echter wildde men dat de zéér van internet afhankelijke bedrijven niet aandoen.

Het gaat weer lekker met de access ISP’s onderling, de kwestie doet me een beetje denken aan de kwestie Fiberworld vs KPN. Daarnaast laat dit ook zien dat de macht van de ISP’s in principe bij de ‘LASTMILE’ ligt en daar mag wat mij betreft wel wat regulering komen, om te voorkomen dat dit soort machtsspelletjes tussen access ISP’s onderling, de consument kind van de rekening laten worden.

ISPam.nl Job board

JV, 20 november 2006 2:24 pm

Kun je misschien een beetje letten op je zinnen en spelling? Onder andere in dit stuk zitten een aantal kromme zinnen met rare plaatsing van komma's en spellingsfouten. Even je artikel doorlezen voordat je op POST drukt zal denk ik een stuk professioneler overkomen.

Arnout Veenman, 20 november 2006 3:36 pm

Beste JV, dit is al vaker geaddresseerd én ja ik probeer zoveel mogelijk op mijn spelling en zinsopbouw te letten. Echter heeft iedereen zijn sterke punten en artikelen schrijven zonder fouten is daarvan géén van mij helaas. Mocht iemand zich geroepen voelen om als corrector op te treden, neem dan even contact met me op.

Ik heb overigens ook een mededeling onder het reageer veld gezet, om zo deze opmerking niet keer op keer te krijgen.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?