Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Tele2 concurrent voor Skype

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 mei 2006 09:13 uur

Gisteren maakte Tele2 via een persbericht (PDF) wereldkundig dat ze een VOIP-dienst hebben gelanceerd. Deze nieuwe dienst die de naam Parlino zal direct de concurrentie met Skype aangaan, door onderling en naar vaste nummers bellen gratis te maken, naar mobiel (in Nederland) 20% goedkoper dan gangbaar is en voor 2.95 euro (ex 15% btw) per maand een eigen vast-telefoonnummer. Als speciale introductie krijgen de eerste 10.000 klanten die voor 30 euro aan tegoed kopen een gratis VOIP-gebaseerde DECT-telefoon.

Als een echte Nederlander heb ik uiteraard direct mijn creditcard getrokken en de 30 euro tegoed aangeschaft, waar voor Nederland 5.50 euro aan bezorging boven kwam en 15% BTW. De afhandeling was netjes en mijn tegoed was direct bij mijn account bijgeschreven.

Het enige waar ik minder tevreden mee ben is het feit dat er alleen dial-in telefoonnummers voor Zweden, Italie en Luxemburg te krijgen zijn. Terwijl er in het Nederlandse persbericht ook heel duidelijk melding over werd gemaakt, wat op zijn minst doet vermoeden dat je ook Nederlandse dial-in nummer kan krijgen.

Nu vermoed ik dat de OPTA op een heel ongelegen moment ineens heeft ingegrepen wat betreft de uitgifte van plaats gebonden telefoonnummers gezien ik zeer toevallig gisteren van de concurrerende VOIP-dienst VOIP Buster de volgende e-mail ontving:

Voipbuster wisselt nederlandse Voip-IN Nummers in. Vanwege wettelijke verplichtingen moeten we nieuwe nederlandse VoipIn nummers uitdelen.

Er verandert verder niks, wel moet je opnieuw een VoipIn nummer aanvragen (gratis!). Surf naar http://www.voipbuster.com/en/buycredits.html en vraag GRATIS een nieuw, nederlands VoipIn nummer aan. Zorg er ervoor dat je nog wel tegoed hebt en dat de bij ons bekende adresgegevens kloppen. Je oude nederlandse VoipIn nummer is niet meer geldig en kan niet meer gebruikt worden.

Groeten,
 
VoipBuster Team

Zojuist heb ik een support-ticket bij Parlino ingediend. Zodra ik antwoord heb zal ik het hier posten. Ondertussen kan ik iedereen Parlino adviseren, een VOIP gebaseerde DECT-telefoon gratis bij 30 euro beltegoed is natuurlijk geweldig.

Update: Wat betreft het intrekken van de VOIPbuster telefoonnummers heeft de OPTA inderdaad ingegrepen, zo staat te lezen in een artikel op webwereld.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?