Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Netwerkstoring Oxilion zorgt voor problemen met virtuele servers

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 mei 2014 14:39 uur

Hostingbedrijf Oxilion is getroffen door een netwerkstoring als gevolg van een netwerkloop. Door de storing was de storage omgeving van het bedrijf onbereikbaar geworden, raakten virtuele servers in “read only modus” en was ook de managementlaag van de virtuele servers onbereikbaar geworden. Het netwerkprobleem zou nu weer verholpen zijn, waardoor de virtuele servers van klanten weer herstart kunnen worden.

Oxilion maakte om 12:30 uur melding van de storing. 50 minuten later wist het bedrijf te melden dat er een loop is ontstaan in het netwerk, waardoor een enorme hoeveelheid dataverkeer werd gegenereerd. Als gevolg hiervan werd de storage omgeving onbereikbaar. Dit leidde er weer toe dat de virtuele servers in “read only modus” terecht kwamen. Het bedrijf gaf aan te verwachten dat met een herstart van de getroffen servers het probleem te verhelpen zou zijn.

Om 13:54 uur meldde het bedrijf echter dat ook de managementlaag van de virtuele servers onbereikbaar was geworden. Het was daarom enkel mogelijk om de virtuele servers handmatig te herstan. Uiteindelijk meldde Oxilion om 14:12 uur dat de managementlaag weer beschikbaar was, waardoor inventarisatie van de getroffen servers weer mogelijk was. De getroffen servers worden nu alsnog handmatig herstart door medewerkers van het bedrijf. Klanten kunnen dat indien gewenst ook zelf doen, zo meldt het bedrijf.

Update 17:05 uur: Oxilion meldt om 16:50 uur dat de situatie is hersteld en dat alle virtuele servers zijn gecontroleerd en zo nodig zijn hersteld.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!