Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google gaat domeinnamen verkopen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 juni 2014 08:01 uur

Google zet de volgende stap in de hostingmarkt. Het bedrijf bood tot nu toe al een variëteit aan hostingdiensten aan, van Google Apps tot Google App Engine. Er was tot nu toe één dienst die je niet bij Google kon afnemen. De domeinnaam die je met de dienst wilde gebruiken. Daar komt nu ook verandering in met de lancering van Google Domains.

De prijs van een domeinnaam bij Google wordt 12 dollar per jaar, stelt Domain Incite. Die prijs is gelijk aan de prijs die GoDaddy, de grootste registrar ter wereld, in rekening brengt bij zijn klanten voor een .com-domeinnaam. Een belangrijk verschil is echter de extra’s die Google aanbied. Gratis inbegrepen zijn bijvoorbeeld het anoniem registeren domeinnamen (privacy protect service), redirects naar een bestaande website, 100 subdomeinen, 100 e-mail adressen (forwarders). Dit zijn allemaal zaken waarvoor bij de meeste (grote) Amerikaanse hosters extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Het is nog niet helemaal duidelijk welke top-level domeinnamen Google gaat ondersteunen. Het lijkt voor zich te spreken dat de big three .com, .net, en .org door Google ondersteund zullen worden. Op de features pagina schrijft Google dat het bedrijf ook zoveel mogelijk van de honderden nieuwe top-level domeinnamen wil gaan ondersteunen. Als voorbeeld noemt het bedrijf .guru en .photography. Het gaat vooral interessant worden over Google het ook mogelijk gaat maken om ccTLD’s zoals onze eigen .nl, .be en .eu te registeren.

Op dit moment is Google Domains nog een besloten beta, waarbij het alleen met een invite code mogelijk is om een domeinnaam bij Google te registeren of naar Google te verhuizen.

Vraag van de dag

Google gaat domeinnamen verkopen, wat gaan Nederlandse hosters daarvan merken?
Bekijk resultaten

ISPam.nl Job board

Arjan, 24 juni 2014 9:13 am

Snap Google niet helemaal... Juist met behulp van ISP's is Google groot geworden. Miljoenen per jaar worden er vanuit onze branche in adwords campagnes gestoken en nu steekt Google deze gehele branche een mes in het rug door direct te gaan concurreren. Persoonlijk vind ik het smerig en tijd worden dat de branche Google direct de rug toe keert en geheel links laat liggen....

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...