Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ReasonNet kondigt reorganisatie aan: 7 werknemers verliezen hun baan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 juni 2014 15:26 uur

ReasonNet heeft vandaag een reorganisatie aangekondigd. Om 12:00 uur was er een bijeenkomst bij ReasonNet waar al het personeel verplicht bij aanwezig moest zijn. In deze bijeenkomst werd aangekondigd dat het bedrijf gaat reorganiseren en dat verschillende werknemers van het bedrijf hun baan zullen verliezen.

Totaal komen de functies van 7 werknemers te vervallen en worden 2 werknemers vervangen. ReasonNet CEO Marco Vrijburg laat tegenover ISPam.nl weten dat er inderdaad 7 arbeidsplaatsen bij het bedrijf komen te vervallen. In totaal heeft ReasonNet 35 werknemers. Voor de bewuste werknemers wordt naar ander werk gezocht of een outplacementtraject gestart. “We zorgen goed voor onze mensen”, stelt Vrijburg.

De reorganisatie is ingezet om de kwaliteit van de service beter te kunnen waarborgen, stelt Vrijburg. Om dat te realiseren wordt een aantal functies anders ingevuld. Zo zal bijvoorbeeld de functie van product manager een andere invulling krijgen.

Een tweede aspect bij de reorganisatie is dat er veel geïnvesteerd is in nieuwe technologie en daarvoor zijn ook werknemers met andere skills aangenomen. Het aantal klanten voor de diensten die hier op gebaseerd zijn, groeit echter minder hard dan verwacht was in 2013. Vandaar dat een aantal functies die hiermee samenhangen komen te vervallen en er anderzijds ook aan de kostenkant wordt gesneden, licht Vrijburg toe. “Alles is erop gericht om onze klanten, system integrators en SaaS leveranciers, goed van dienst te zijn. De toenemende complexiteit van cloud technologie maakt dat het continu verbeteren van de organisatie wenselijk is.”

Op de vraag of de reorganisatie samenhangt met het vermogen van de onderneming, antwoordt Vrijburg dat dit niet het geval is: “De solvabiliteit van de onderneming is goed te noemen.” ReasonNet moet volgens Vrijburg gezien worden als één geconsolideerd bedrijf met voldoende eigen vermogen (ruim 4 miljoen euro in 2012 in holdingmaatschappij RSN Holding B.V.). Ook qua personeel wordt er geen onderscheid gemaakt naar werkmaatschappij. Volgens Vrijburg worden er daarom niet bij één specifieke werkmaatschappij werknemers ontslagen.

ISPam.nl Job board

Janet, 27 juni 2014 10:17 pm

Hoewel dit soort berichten vaak goed is voor de nodige onrust bij zowel werknemers als klanten, kan ik stellen (uit betrouwbare bron) dat de beslissing om te reorganiseren een juiste keus lijkt te zijn.
Een bedrijf wat zichzelf evalueert en bijstelt is een gezonde zaak, zeker in deze sector waar de ontwikkelingen zich snel opvolgen en je bij overheden vaak ziet dat ze het paard achter de wagen spannen.
Reasonnet is bezig met een kwaliteitsslag, neemt harde, maar noodzakelijke maatregelen zodat de stabiliteit verbeterd..
Hoe naar het ook is voor degenen die hun baan zijn verloren, op de middellange termijn zie ik groeikansen voor dit bedrijf.

@personeel; jullie zijn gebleven en/of aangetrokken om te ontwikkelen en te innoveren. Blijf een team en waardeer het vertrouwen wat het bestuur in jullie stelt om te gaan (uit)bouwen.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?