Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interxion doet strategisch goede zaken in Marseille

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 7 augustus 2014 08:01 uur

Als je de grootste partij wilt worden op het gebied van connectiviteit, dan zul je moeten investeren. Strategisch investeren. En dat doet Interxion. Het Nederlandse bedrijf maakte gisteren bekend voor 45 miljoen een belangrijke schakel in het Europese verkeer te hebben gekocht. Inclusief ontsluiting door acht zeekabels die bij Marseille aan land komen.

Interxion is sinds gisteren eigenaar van het MRS 1-datacenter van het Franse SFR. Dat datacenter is nog in aanbouw. De eerste oplevering staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar. In totaal moet MRS 1 5700 vierkante meter groot worden, de eerste oplevering meet 500 vierkante meter. Maar dat is niet eens het belangrijkste: MRS 1 wordt gebouwd in Marseille en dat is strategisch van groot belang. SFR knoopt in deze stad ruim zestig netwerkproviders aan elkaar als transitpartij: het is een van de belangrijkste netwerkhubs van Europa. Daar is het Interxion om te doen.

De belangrijkste kabel is de SEA-ME-WE-4. Deze kabel is ongeveer 19.000 kilometer lang en geldt als de backbone tussen Zuidoost-Azië, India en Europa. De kabel loopt van Singapore naar Frankrijk en komt in Marseille aan land. Maar ook de bijna 10.000 kilometer lange Columbus-III tussen Florida en Europa komt na een ‘verlenging’ via Portugal aan land in Marseille. Juist voor het mondiaal uitbreiden van clouddiensten en CDN is connectiviteit via deze internationale kabels van groot belang. Marseille streeft Parijs inmiddels voorbij in de groei als het gaat om dergelijke IX-diensten, iets dat Franck Simon van France-IX vorig jaar al voorspelde. Sterker: het was het doel van France-IX om Marseille te laten uitgroeien tot de primaire hub. France-IX heeft pas sinds 2010 een PoP in Marseille.

Overigens had Interxion al flink voet aan de grond in Frankrijk waar het in Parijs een aantal datacenters heeft en samen met Telehouse, Telecitygroup en Illiad de ruggegraat vormt van de Franse IX. Vanuit Parijs is er vanzelfsprekend verbinding met SFR Netcentre in Marseille, dat nu dus door Interxion wordt overgenomen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!