Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hostnet, LeaseWeb, TransIP en Versio getroffen door DDoS-aanvallen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 augustus 2014 12:22 uur

DDoS-aanvallen lijken een verschijnsel te zijn waar elke hoster vroeg of laat mee te maken krijgt. Opvallend is dat er vandaag en gisteren vier van de grootste Nederlandse hosters: Hostnet, LeaseWeb, TransIP en Versio getroffen zijn door een DDoS-aanval. Op Twitter lieten de bedrijven aan getroffen klanten weten dat er een DDoS-aanval op het bedrijf was geweest.

De eerste melding van een DDoS-aanval werd gemaakt door Hostnet. Gisteren om 15:43 uur liet het bedrijf aan een klant op Twitter weten dat het bedrijf door een DDoS-aanval getroffen was. Op het moment van het uitsturen van de tweet zou de dienstverlening van het bedrijf weer herstelt zijn.

Daarna liet Versio om 16:49 uur op Twitter aan een klant weten eveneens door een DDoS-aanval getroffen te zijn. De aanval richtte zich op willekeurige webservers van het bedrijf én de aanval kwam volgens het bedrijf uit Nederland, waardoor die lastiger te blokkeren was dan andere DDoS-aanvallen.

Gisteravond om 22:49 uur liet TransIP weten getroffen te zijn door een DDoS-aanval die zich richtte op de nameservers van het bedrijf.

Vanmorgen om 10:40 uur maakte LeaseWeb melding van een DDoS-aanval. Volgens de NOC-pagina van het bedrijf was de aanval binnen 10 minuten onder controle en zouden klanten in het getroffen deel van het netwerk geen hinder meer moeten ondervinden van de aanval.

Het is opvallend dat vier van de grootste hosters kort na elkaar getroffen zijn door een DDoS-aanval. Dat roept de vraag op of dit niet het topje van de ijsberg is qua DDoS-aanvallen en er niet nog véél meer (grote) hosters door een DDoS-aanval zijn getroffen, waarvan dat niet publieke bekend is gemaakt?

Vraag van de dag

Neemt het aantal DDoS-aanvallen op hosters toe?
Bekijk resultaten

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!