Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Vacature: ISPam.nl zoekt freelance redacteur met financiële achtergrond

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 17 september 2014 07:52 uur

Voor ISPam.nl zijn we op zoek naar een freelance redacteur die zich volledig gaat richten op het analyseren van de openbare jaarrekeningen van (kleine en middelgrote) bedrijven in de datacenter- en hostingbranche. In een artikel leg je op een voor leken begrijpelijke manier uit hoe het bewuste bedrijf ervoor lijkt te staan en wat er verder aan de cijfers opvalt.

De artikelen die worden geschreven moeten journalistiek verantwoord zijn. Een journalistieke of redactionele achtergrond is echter niet noodzakelijk. Het belangrijkste is om goed in staat te zijn om op basis van een jaarrekening de juiste conclusies te kunnen trekken en die op een heldere manier op te schrijven.

De opdracht is om doorlopend in principe elke week één artikel te schrijven met een analyse over de jaarrekeningen van één bedrijf (holding inclusief werkmaatschappijen). De jaarrekeningen (inclusief financiële ratio’s) en ander bronmateriaal krijg je aangeleverd. Je hoeft je daarom enkel te richten op het beoordelen van de cijfers, ratio’s en andere gegevens die je daar in tegenkomt. Gezien het om relatief kleine bedrijven zal gaan met vaak een holding en één of enkele werkmaatschappijen, zal de betekenis van de cijfers vaak zonder verdere analyse direct duidelijk zijn.

Wanneer je de opdracht krijgt, word je lid van een vast team van gepassioneerde (freelance) redacteuren. We verwachten ook een zekere mate van betrokkenheid bij de redactie. Wanneer we iets gemist hebben dan attendeer je daar je collega’s op en je denkt mee over er wat er nog beter kan.

Verschillende keren paar jaar wordt er door de hele redactie op kosten van de opdrachtgever gedineerd (in Amsterdam). Dat is vooral heel erg gezellig en het is goed om de koppen zowel letterlijk als figuurlijk bij elkaar te steken. We zoeken iemand die het niet ziet als verplichting om daar bij te zijn, maar het voor geen goud wil missen.

De vergoeding die we afspreken wordt altijd op tijd betaald (binnen 14 dagen na ontvangst van je factuur). Het bedrag dat we bereid zijn te betalen is afhankelijk van de achtergrond en ervaring van de redacteur en zal fair zijn. Dat wil zeggen dat het hoger zal zijn dan wat de NVJ minder dan wat een aspergesteker verdient noemt, maar ook niet wat veel journalisten zouden willen verdienen.

De belangrijkste reden om op deze opdracht te reageren is omdat je de kans hebt om te schrijven voor en het meewerken aan een geweldig platform over datacenters en hostingbedrijven en je gepassioneerd bent over financiële vraagstukken. Last but not least wordt je onderdeel van een vast team met net zo gepassioneerde collega’s.

Geïnteresseerd in deze opdracht? Neem dan (per e-mail) contact op met Arnout Veenman, hoofdredacteur van ISPam.nl via arnout@xcat.nl.

Update 26 september: We hebben een nieuwe financieel redacteur aan ons team toegevoegd.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!