Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ook Equinix in Cisco’s Intercloud

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2014 10:00 uur

De cloud der clouds. Zo noemt Cisco haar eigen plannen om een global cloud te bouwen. Cisco kondigde de plannen in maart aan en sindsdien heeft het bedrijf dertig providers van datacenters en clouddiensten aan zich verbonden om deze Cisco Cloud daadwerkelijk overal beschikbaar te krijgen. Laatste wapenfeit is de aansluiting van Equinix als partner.

Afgelopen maandag maakte Cisco een lijst met dertig datacenterleveranciers en providers van clouddiensten bekend. Via de global datacenters van diverse partijen moeten alle clouddiensten overal te wereld verkrijgbaar zijn. Daarmee volgt Cisco een wezenlijk andere strategie dan haar concurrenten. HP bouwt letterlijk haar eigen cloudinfrastructuur en IBM kocht met Softlayer een partij die dit al deed. Cisco knoopt datacenters en clouddiensten van derden letterlijk aan elkaar. Wereldwijd. Totale investering: 1 miljard dollar.

Dat geld wordt goeddeels besteed om partijen die instappen in de ‘Intercloud’ van de benodigde Cisco-technologie te voorzien. Met het geld financiert Cisco de aanschaf van ACI, Application Centric Infrastructure, vanzelfsprekend gebouwd op OpenStack. Zo maakt Cisco het voor veel partijen interessant om deel te nemen aan Intercloud en kan Cisco zelf voortvarend bouwen aan haar cloud der clouds. Met de dertig partijen die nu zijn aangesloten heeft Cisco naar eigen zeggen 250 datacenters in vijftig landen tot haar beschikking.

Een van de partijen die nu instapt, is Equinix. Dat gaat hosted private cloud aanbieden vanuit haar datacenters – inclusief de Amsterdamse – als onderdeel van Equinix Cloud Exchange. Datacenterknowledge.com meldt dat Equinix daartoe ondermeer Nexus 9000-switches en Cisco APIC (Application Policy Infrastructure Controller) heeft gekocht, beide onderdeel van de ACI-infrastructuur. Naast Equinix zijn Deutsche Telekom, Peak 10 en Dimension Data een paar andere grote namen die gaan deelnemen aan Intercloud.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?