Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DHPA en ISPConnect werken steeds meer samen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 november 2014 08:00 uur

De brancheorganisaties ISPConnect en DHPA werken steeds meer samen. “Wij merken echt dat wij door de samenwerking op te zoeken meer kunnen doen, ambitieuzere projecten kunnen oppakken en groter kunnen dromen dan als wij alleen zijn.”

“Al werkende zijn wij er snel achtergekomen dat, ondanks wat ons verschillend maakt, de belangen van onze leden vaak 1 op 1 lopen met de DHPA. Wij zijn daarom actief gaan zoeken naar wat wij samen kunnen oppakken”, zegt Simon Besteman van ISPConnect.

Zo verdelen Besteman en DHPA-directeur Michiel Steltman de overleggen met externe organisaties. De thema’s van privacy, veiligheid, vertrouwen en het verbeteren van het onderwijs naar de sector, lopen als een rode draad door de activiteiten van beide organisaties. “De boodschap die wij op deze gebieden hebben naar de overheid, de media en andere stakeholders is onderling afgestemd en eenduidig. En dat is de reden waarom wij ook namens elkaar kunnen aanschuiven bij overleggen en ronde tafels”, aldus Besteman.

Security

Beide brancheorganisaties werken ook samen, met hulp van met Stichting NL-NET, bij het event ‘Holland Strikes Back, Het Nederlandse offensief tegen cyber crime’. Dit werd vorige week dinsdag in Amersfoort gehouden.

Daarnaast zijn de twee hostingorganisaties ook bezig om de Cloud Universiteit op het zetten. Dit is een opleiding waarin iemand in ongeveer negen maanden tijd wordt opgeleid tot cloudengineer.

De DHPA en ISPConnect praten tevens samen met andere spelers in de sector om de samenwerking uit te breiden naar de hele keten van de digitale infrastructuur van Nederland: de exchanges, de datacenters, SIDN en anderen.

“Wij geloven dat de beperkingen van de bestaande wetgeving en het ontwikkelen van voorstellen om de toekomst van de sector en van de online wereld goed voor te bereiden, vragen om nauwe samenwerking en overleg tussen alle stakeholders. ISPConnect en de DHPA zijn actief aan de slag met de overheid om deze voorstellen te maken, maar wij beseffen ons dat wij ook verder dan alleen hosting moeten kijken om resultaten te bereiken.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...