Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ook mailservers van Demon plat door spam

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 december 2006 16:21 uur

Bij Demon kunnen 60.000 abonnees hun e-mail niet gebruiken door de grote hoeveelheid spam die de mailservers te verwerken krijgen. Afgelopen week gingen de mailservers van UPC al plat door het zelfde probleem.

Simon Hania, technisch directeur van XS4ALL, dat Demon enige tijd geleden heeft overgenomen, verklaard tegenover Planet Multimedia:

We zijn druk bezig de spamfilters te vervangen en hopen dat iedereen in de loop van de dag weer kan e-mailen. De 300.000 leden van deze provider kunnen nog wel ongehinderd e-mailen. Dat is mede te danken aan de vijftig extra mailservers die we hebben geïnstalleerd en het gebruik van de modernste filtertechnologie. Die gaan we nu ook installeren bij Demon Internet.

In het bericht over het plat gaan van de mailservers van UPC schreef ik al dat ik vreesde dat bij meer ISP’s de mailservers zouden bezwijken onder de grote hoeveelheden spam, helaas heb ik daar gelijk in gekregen. Opnieuw laat dit zien dat spam een telkens groter probleem begint te worden, dat behalve irritant ook zeer schadelijk kan zijn voor de infrastructuur van het internet.

ISPam.nl Job board

H.A. Kampvuur, 24 december 2006 11:34 pm

Ik krijg ook gelijk als ik opmerk dat je nogal kickt op het gelijk hebben in het voorspellen van gelijk krijgen..... en daarna beweren dat je het allemaal van te voren al hebt zien aankomen.... heb ik gelijk?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
Pieter: “Sommige hosters hebben de chat en het insturen van een ticket een beetje verstopt op de website. ...

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
Ano: Idd, vraag ik me ook af ... of je plaatst een ernstig artikel OF een advertentie waarbij je duidelij...

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
NVT: WAAROM worden hier normale inhoudelijke reacties verwijderd?

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
Vamos a la Playa: Ordinaire advertorial onder de vorm van een artikel. Vimexx is de kampioen van bedrog en misleiding....