Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

CoreOS wijst Docker de deur met eigen product

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 5 december 2014 08:00 uur

Mooie oplossing: Docker. Het draait inmiddels op menig cloudserver. Docker maakt containers mogelijk en daarmee een vlotte uitrol van gevirtualiseerde applicaties. In cloudomgevingen is juist deze technologie erg gewild en dat verklaart meteen het grote succes van Docker. Het bedrijf heeft echter niet alleen vrienden. Sterker, CoreOS verklaart min of meer de oorlog aan Docker in stevige bewoordingen en een alternatief voor de containertechnologie: Rocket.

Voor het goede begrip: CoreOS en Docker horen bij elkaar als ei en zout. CoreOS is gebaseerd op Chrome OS: de containertechnologie van Docker is daarin volledig geïntegreerd. En ineens zijn er botsende belangen. CoreOS wil terug naar de ‘kern’ van het product en feitelijk niet meer zijn dan een zeer lichtgewicht operating systeem. Docker wil precies het tegenovergestelde en ontwikkelt haar technologie op dusdanige wijze dat het een volledig platform wordt. Grote punt van kritiek is dat Docker de servers waarop het draait vreselijk beperkt in verder gebruik, vooral in grote cloud-roll outs een hindernis en mogelijk zelfs kostenverhogend als de ‘Docker-servers’ niet voor andere doeleinden kunnen worden ingezet.

CoreOS-baas Alex Polvi uit in de pers harde kritiek op Docker. Hij noemt Docker ‘fundamenteel gebrekkig’ en hekelt niet alleen de basisprincipes van Docker, maar ook de securityproblemen die het product met zich meebrengt.  Docker bracht dit jaar aan de lopende band nieuwe releases en patches uit om securityproblemen op te lossen. Volgens Polvi is het allemaal volstrekt onvoldoende. Het bracht hem uiteindelijk tot het besluit om zelf Rocket te ontwikkelen dat niet alleen op CoreOS moet kunnen draaien, maar ook op Linux-implementaties. Een eerste versie is inmiddels via GitHub openbaar gemaakt.

En Docker? Die verwijst alle kritiek regelrecht naar de prullenbak en kondigt een nieuwe release aan: tijdens de DockerCon Europe die vandaag en morgen plaatsvindt in Amsterdam. Briljante timing.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...