Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rechter veegt Datahouse-vordering van tafel – deel 1

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 januari 2015 08:00 uur

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat de Datahouse datacenters failliet gingen. De curator laat het innen van de nog openstaande vorderingen van Datahouse over aan een extern bureau. Twee van deze zaken zijn voor de rechter gekomen. In beide gevallen werd de vordering door de rechter van tafel geveegd. Vandaag behandel ik de eerste zaak tegen Source XS.

In de eerste zaak had Datahouse Den Haag. een vordering van € 27.802,35 op Source XS. Door de curator van Datahouse is de vordering aan Bureau Mercuur gecedeerd (overgedragen). Op eigen naam en voor eigen rekening probeert het bureau de vordering via de rechter op Source XS te verhalen.

Source XS erkent dat Datahouse Den Haag een vordering op haar heeft, maar stelt de vordering te kunnen verrekenen. Source XS heeft namelijk werkzaamheden voor verschillende Datahouse-vestigingen verricht en daarvoor totaal € 29.052,67 gefactureerd. Daarnaast stelt Source XS schade te hebben geleden omdat het bedrijf noodgedwongen moest verhuizen van Datahouse Capelle aan den IJssel naar Datahouse Den Haag.

Bureau Mercuur stelt dat Source XS voor de verrichte werkzaamheden een overeenkomst had met Datahouse Alkmaar. Daarom zouden de facturen voor de voor Datahouse verrichte werkzaamheden niet mogen worden verrekend met de vorderingen van Datahouse Den Haag. Source XS stelt dat in de overeenkomst alle Datahouse B.V.’s waren genoemd én Source XS het complete serverpark van Datahouse zou beheren:

De rechtbank volgt deze uitleg van Source, mede gelet op de overeenkomst waarin op het voorblad staat dat de overeenkomst betreft de ‘Datahousegroep B.V.’s’. In de overeenkomst staat telkens en consequent vermeld ‘Datahouse’ waarbij de verschillende vestigingen worden genoemd. Bij de derde bullit in de overeenkomst is voorts te lezen dat Source het complete serverpark van Datahouse zal beheren.

Ook het verweer van Bureau Mercuur dat de facturen van Source XS niet voldoende gespecificeerd waren, mocht het bureau niet baten. De rechter komt tot de conclusie dat Source XS gerechtigd was om de eigen vordering op Datahouse te verrekenen. Na verrekening heeft Bureau Mercuur niks meer tegoed van Source XS. De rechter wijst de vordering daarom af en veroordeelt Bureau Mercuur in de proceskosten.

Volgende week schrijf ik over een tweede Datahouse vordering die van tafel geveegd door de rechter. Die zaak pakt zelfs nóg minder goed uit voor Bureau Mercuur.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...