Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het belangrijkste bedrijfsnieuws van week 5

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 2 februari 2015 10:00 uur

Afgelopen week werd bekend dat Oxillion Red5 en MetroPlus heeft overgenomen en dat Multrix en Ultimim gaan samenwerken. Verder treed Yourhosting toe tot de DHPA, geeft Qualus advies over ‘Ghost’ kwetsbaarheid op Linux Systemen en nooit meer in een wachtrij met Internet of Things en Tegile Systems.  Een overzicht van het belangrijkste bedrijfsnieuws:

OXILION: Twee overnames succesvol afgerond

Oxilion, aanbieder van managed hostingservices, heeft de hostingactiviteiten van Red5 en MetroPlus met succes overgenomen. Deze klanten kunnen per direct volledig gebruik maken van alle services en support van Oxilion.
Lees het volledige bericht

Qualys geeft advies over ‘GHOST’-kwetsbaarheid op Linux-systemen

Het security-researchteam van Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier in het bieden van oplossingen voor cloud-security en compliance-management, heeft een kritieke kwetsbaarheid ontdekt in de Linux GNU C Library (glibc). Aanvallers zijn in staat op afstand de controle over een volledig systeem over te nemen zonder de systeem-inloggegevens te kennen. Qualys werkte nauw samen met Linux-leveranciers om gezamenlijk te komen tot een patch voor alle getroffen Linux-systemen. Deze patch is nu verkrijgbaar bij de betreffende leveranciers.
Lees het volledige bericht

ICT-specialisten Multrix en Ultimum benutten elkaars expertise

De ICT-bedrijven Ultimum uit Almere en Multrix uit Amsterdam hebben een pact gesloten. Ultimum neemt voortaan cloud-diensten voor zijn klanten af bij Multrix en die schakelt het Almeerse bedrijf op zijn beurt in voor het beheren van de technische infrastructuur.
Lees het volledige bericht

Nooit meer in een wachtrij, hoe het Internet of Things de klantsupport verandert

Het is bijna nooit een prettige ervaring om met de customer support te moeten telefoneren. Of we nu als consument ondersteuning nodig hebben om het nieuwe gadget van zoonlief aan de praat te krijgen of dat we voor de zaak proberen te bellen met een deskundige die kan uitleggen wat onze database-server mankeert. Als alles meezit zou deze vorm van klantenservice echter binnenkort al verleden tijd kunnen zijn. En de IT-branche speelt hier een voortrekkersrol in.
Lees het volledige bericht

Yourhosting nieuwe deelnemer DHPA

Yourhosting is toegetreden als 32e deelnemer van de Dutch Hosting Provider Assocation (DHPA), de brancheorganisatie van de marktleidende Nederlandse hostingbedrijven. De DHPA is een founder van en participeert in de koepelorganisatie DINL (Digitale Infrastructuur Nederland), die de belangen van Nederland als digital mainport en vestigingsplaats voor online diensten propageert.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.