Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP brengt nieuwe OpenStack cloudservers uit

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 16 maart 2015 12:55 uur

Cloud. Natuurlijk, maar hoe je het ook doet: ergens komt die ‘cloud’ op fysieke servers. En met de groei van clouddiensten en het gebruik ervan, neemt de behoefte aan ‘bare metal’-capaciteit toe. Providers blijven zoeken naar manieren om een zo hoog mogelijke dichtheid van die capaciteit te creëren: zoveel mogelijk resources op een zo klein mogelijk oppervlakte en vooral: servers die heel specifiek voor een bepaald doel zijn gemaakt zodat platformen snel kunnen worden opgeschaald. Tot slot: het moet zo goedkoop mogelijk. HP maakte deze week haar nieuwe serverlijn wereldkundig: speciaal voor de cloud- en hostingproviders.

De nieuwe servers worden eind maart op de markt gebracht als de nieuwe ‘Cloudline’-servers. Extreem schaalbaar tegen lage kosten dankzij Open Design. HP werkt hiervoor samen met Foxconn, een niet geheel onomstreden leverancier van technologie. Speciaal voor deze lijn is HP een partnership aangegaan met Foxconn dat al flinke ervaring heeft met het produceren van goedkope platformen. Het Taiwanese Foxconn levert echter niet zelf op de markt voor eindgebruikers. Partijen als HP kunnen daarentegen de technologie inkopen en zo ontwikkel- en productiekosten heel laag houden.

Voorlopig komt er een beperkt aantal modellen op de markt. De ‘zwaarste’ uitvoering is de 2200, een 2U-server die is bedoeld voor bijvoorbeeld big data. De 1100 is een lichte variant die speciaal wordt gemaakt voor webhosting. Alle servers hebben de Intel Xeon E5 V3-processor aan boord en firmware voor integratie met OpenStack.  Ook dat laatste is bijna vanzelfsprekend, gezien de enorme groei aan populariteit van OpenStack in cloud, inclusief HP’s eigen Helion OpenStack.

De serverlijn sluit bovendien aan op de recent aangekondigde HP Altoline Open Network-switches. Hiervoor is HP een samenwerking aangegaan met Accton. Deze switches worden voorzien van Open Network Install Environment (ONIE) waarmee klanten – providers – de mogelijkheid hebben om Cumulus Networks’ Linux OS te gebruiken. Zo gaat HP meer en meer naar een open architectuur voor haar portfolio voor cloud- en hostingproviders.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!