Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ReasonNet overgenomen door Sentia

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 18 mei 2015 13:01 uur

Managed hoster Sentia heeft ReasonNet overgenomen. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat beide bedrijven sinds vorige week maandag dezelfde aandeelhouder en bestuurder hebben. Uit de gegevens blijkt dat ook Gyrocenter, het datacenter van ReasonNet binnen de overname valt.

De overname is opvallend omdat Sentia zich volledig richt op managed hosting, terwijl ReasonNet juist sterk is op het gebied van het leveren van colocatie en IT-infrastructuur. Ook heeft ReasonNet een eigen datacenter met de naam Gyrocenter, dat ook binnen de overname valt. Het wordt daarom interessant om te zien wat Sentia van plan is met ReasonNet.

Bij eerdere fusies en overnames door Sentia dit jaar, werd Sentia B.V. zelf de aandeelhouder van de overgenomen bedrijven. In dit geval is Cloud Holding B.V. de aandeelhouder/bestuurder van RSN Holding B.V. Dat is dezelfde aandeelhouder/bestuurder als van Sentia B.V. Daarmee lijkt ReasonNet een zuster- en geen dochterbedrijf van Sentia. De gekozen juridische structuur lijkt erop te duiden dat ReasonNet geen onderdeel van Sentia wordt, maar mogelijk een zelfstandig bedrijf zal blijven.

Een klein jaar geleden schreef ISPam.nl over een reorganisatie bij ReasonNet. Bij die reorganisatie verloren 7 werknemers hun baan. De reden voor de reorganisatie was naar eigen zeggen dat een aantal functies anders werd ingevuld. Echter bleek toen al uit de jaarcijfers over het jaar 2012 dat het bedrijf verlies had geleden. In de jaarrekening over 2013 staat een verlies (feitelijk: onverdeeld resultaat) van -/- 837.846. Het bedrijf kwam daardoor niet (direct) in de financiële problemen omdat het nog wel een stevig eigen vermogen had. Echter neemt dat niet weg dat ReasonNet er niet al te best voor stond.

rsn-jaarrekening

De overname van Reasonnet is niet de eerste van Sentia dit jaar. Begin dit jaar fuseerde het bedrijf met collega managed hoster Jitscale. Daarnaast werden eerder dit jaar PaaSplaza (van SaaSplaza) en managed hoster LayerThree overgenomen door Sentia.

KvK Reasonnet / RSN Holding

sentia-concern

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...