Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Consumentenbond: ‘Binnen 3 maanden provider overstapprotocol’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 mei 2006 13:53 uur

De consumentenbond heeft geconcludeerd dat telkens meer mensen problemen ondervinden bij het wisselen van hun (access) ISP, van de 2200 geconsulteerde internetters is ruim de helft tenminsten 1 keer van provider veranderd. Van de overstappers heeft ruim 30% problemen ondervonden bij de wissel tussen de providers waarbij de voornamelijk problemen zijn dat ze nieuwe verbinding niet aan de praat krijgen, een tijd lang zonder internet zitten en ten onrechte rekeningen krijgen van de oude provider.

Overigens deed de consumentenbond een jaar geleden ookal onderzoek naar problemen bij het overstappen en toen ondervond nog maar 18% problemen bij het wisselen, waarmee het bijna een verdubbeling is van de mensen die problemen ondervinden bij het overstappen.

De voornamelijke reden dat mensen wisselen van provider is de prijs. De reden waarom mensen juist wel bij hun provider blijven is veelal tevredenheid, maar omdat het te veel gedoe zou zijn, niet van e-mail adres te willen wisselen en de angst om een tijdlang zonder internet te komen zitten een angst die niet geheel onterecht is zo blijkt uit het onderzoek.

Naar aanleiding van het onderzoek eist de consumentenbond van Minister Brinkhorst van Economische Zaken dat hij binnen 3 maanden samen met de ISP-sector met een overstapprotocol komt, en mocht dat niet lukken dan is de consumentenbond van mening dat de minister een dergelijk protocol aan de sector dient op te leggen.

Een dergelijk protocol vind ik persoonlijk zeker geen slecht plan, echter is 3 maanden belachelijk kort. Hiervoor heb je tenminste een half jaar nodig om alle neuzen de zelfde kant op te krijgen, anders kun je het beter meteen aan de sector opleggen.

ISPam.nl Job board

A.J. Regout, 15 juli 2008 11:00 pm

Ik ben sinds mensenheugenis lid van de consumentenbond. Ik ben wel 82 jaar maar werk al 25 jaar met computers. Gigantische bron van ergernissen. En de consumentenbond geeft mij als lid meer ergernissen dan welke andere website ook. De stomvervelende inlog-procedure houdt mij uren bezig zonder resultaat. ALS HET U BELIEFT, wilt u mij voor eens en voor altijd laten weten wat en hoe ik moet doen om als lid toegelaten te worden op uw pagina's en VOORAL wat ik moet doen om uw ontoegankelijke pagina's die voor mij van groot belang zijn af te kunnen drukken, zonder dat mijn systeem door u in de war geshopt wordt. Welke gebruikers- naam en wachtwoord van mij zijn u bekend? A.J.Regout 10956883-L

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?