Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gedragscode van EURid is klaar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 januari 2007 13:15 uur

Het concept voor de gedragscode voor EURid registrars die eind 2006 werd aangekondigd is klaar. Voordat de gedragscode daadwerkelijk zal worden gelanceerd nodigt EURid eerst uit om te reageren op de gedragscode zoals die nu is voorgesteld. Eind maart zal deze worden gelanceerd en zullen de eerste .eu-registrars die er aan voldoen zich erbij kunnen aansluiten.

De gedragscode bevat het merendeel gedragsregels waar naar mijn idee eigenlijk elke registrar zich uit zichzelf aan zou moeten houden. Wat dat betreft de structuur van de gedragscode doet deze sterk denken aan de gedragscode van DNS.BE genaamd Domain Ethix die afgelopen jaar verplicht is gesteld voor alle .be-registrars. Overigens is dat op zichzelf niet zo vreemd, gezien EURid en DNS.BE nauw aan elkaar verwant zijn.

Een aantal gedragsregels die eruit springen zijn het verbod om domeinnamen onder de inkoopprijs te verkopen. Ook is het verboden om zelf geregistreerde domeinnamen te verkopen aan derden (behalve tegen de inkoopprijs). Alle gedragscode deelnemers zijn verplicht elkaar te helpen in het geval van problemen met een registrant van een ander. Verder dienen verzoeken van klanten/registranten binnen 3 werkdagen en klachten binnen 5 werkdagen in behandeling te worden genomen.

Wat betreft de termijnen voor behandeling van verzoeken en klachten, komen die exact overeen met de termijnen die daarvoor gesteld zijn in de Gedragscode.com. Stiekem hoop ik een beetje dat ze zich daardoor hebben laten inspireren, wat met meer dan 100 Gedragscode.com deelnemers natuurlijk ook niet zo vreemd zou zijn. Ik heb dan ook geen commentaar op de gedragscode van EURid, behalve dan dat ik hoop dat de gedragscode snel algemeen verbindend wordt voor alle .eu-registrars.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?