Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Meeste hardware in datacenters van Cisco, Dell, HP en IBM

Microsoft domineert software

  • Door
  • Paula Lina
  • geplaatst op
  • 23 juni 2015 10:00 uur

HP, Cisco, Dell, IBM, Microsoft en VMware zijn marktleiders op het gebied van datacenterinfrastructuur. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers van de Synergy Research Group over het eerste kwartaal van 2015.

Microsoft domineert software

Microsoft is begin 2015 goed voor 72% van de software uitgaven in het datacenter. Het aandeel van Microsoft en VMware in de software is dermate groot (72% en 17%), dat het aandeel van de overige fabrikanten (11%) ogenschijnlijk in het niets valt.

De hardware in datacenters wordt minder overheerst door één partij. Het onderzoek van Synergy Research Group laat zien dat koplopers HP (19%), Cisco (12%), Dell (12%) en IBM (11%) het afgelopen kwartaal ongeveer evenveel omzet draaiden.

DCI_Q115

Vooral cloud computing populair

In het eerste kwartaal van 2014 werd er in totaal 6% meer geld uitgegeven aan datacenters dan het voorgaande jaar. In de hardware-industrie namen de uitgaven toe met 4%, terwijl de investeringen in software met 14% stegen. De voornaamste groei was te zien in uitgaven voor virtualisatiesoftware, server OS en opslagapplicaties.

“Schijnbaar is cloud computing de belangrijkste beweegreden om te investeren in de datacenterinfrastructuur. De verschuiving in draagkracht van public en private clouds zorgt voor enorme geldbestedingen in zowel service providers als datacenters”, zegt Jeremy Duke, oprichter en analist van Synergy Research Group.

“De vele aandacht in de industrie en media verhult echter nog wel eens dat bijna de helft van alle datacenterinvesteringen nog steeds voor rekening zijn van de traditionele, non-cloudapplicaties. Dat deel van de datacentermarkt blijft enorm en zal een belangrijke bron van inkomsten voor leveranciers voor de komende jaren te blijven”, voegt John Dinsdale, eveneens analist voor Synergy, toe.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!