Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mystery shopping: Het advies van Argeweb, Vevida en Yourhosting aan een startende ondernemer

  • Door
  • Paula Lina
  • geplaatst op
  • 7 juli 2015 10:00 uur

Stel je wordt als hoster gebeld door een startende ondernemer. De ondernemer in kwestie wil zichzelf online profileren, maar heeft niet zoveel verstand van websites bouwen en kiest daarom voor een toegankelijk CMS. Probeer je de ondernemer dan het grootste pakket aan te smeren of geef je een afgepast antwoord? Ik nam de proef op de som en legde drie hostingbedrijven de volgende vraag voor:

Ik wil graag een website met WordPress, maar twijfel nu welk pakket ik moet nemen om mijn pagina snel en goed vindbaar te maken. Welke dienst raden jullie me aan?

Argeweb

Volgens Argeweb ligt het er in eerste instantie aan hoe intensief je je website verwacht te gebruiken en wat je allemaal kwijt wil, maar hoef je als beginner niet meteen te uitgebreid te denken.

“Tjsa, dan moet je eigenlijk gaan kijken naar wat je er mee gaat doen. Ga je veel heen en weer mailen of verwacht je alleen te bloggen? In principe is een light pakket alles wat je nodig hebt voor een website. Maar wil je er veel bestanden op zetten of mail je als een malle, dan moet je misschien overstappen naar een groter pakket. In de meeste gevallen is het wel zo dat je als startende website met een light of een startup pakket up genoeg ruimte hebt; mocht je later toch over willen stappen kun je altijd nog upgraden.”

Vevida

Bij Vevida helpen ze je door een paar stappen van je over te nemen. De geautomatiseerde instellingen zorgen er voor dat je website zo up-to-date mogelijk blijft.

“Een basic pakket zal daarvoor voldoende moeten zijn. Bij dat pakket krijg je in ieder geval voldoende ruimte om je WordPress-installatie te plaatsen. Je krijgt daar eigen e-mailadressen bij en de benodigde database. Standaard zetten wij de mogelijkheid voor het plaatsen van reacties op je WordPress-site uit, om spamberichten op websites tegen te gaan. Ook updaten we je site automatisch, zodat je meteen de nieuwste versie van WordPress draait. Sowieso is de vindbaarheid en de snelheid van je website niet afhankelijk van welk pakket je neemt, dat zal voor alle pakketten hetzelfde zijn.”

Yourhosting

Yourhosting draait er niet omheen: je kunt je WordPress ook gewoon laten doorlinken, hoewel je die site dan wel eerst zelf moet opzetten.

“Als het om een bestaande site gaat die al gepubliceerd is op wordpress.com, kun je de site via een DNS-/redirectservice te verbinden aan de server van WordPress. Dan hoef je alleen een domeinnaam aan te vragen. We hebben ook speciale hostingpakketten voor WordPress. Met dat hostingpakket krijg je webruimte bij ons, waar je de website op kunt plaatsen. Om je WordPress-pagina bij ons te kunnen installeren, heb je inderdaad behalve een domeinnaam ook een hostingpakket nodig.”

Conclusie

Argeweb, Vevida en Yourhosting geven stuk voor stuk een goed en inhoudelijk advies. In alle gevallen wordt mij het kleinste en tevens goedkoopste webhostingpakket aangeraden. Daarmee laten deze webhosters zich van hun beste kant zien en wordt mij al helemaal niet geprobeerd het grootste pakket aan te smeren. Ik ben benieuwd of in de volgende aflevering van deze rubriek als mystery shopper een net zo goed advies krijg van de webhosters die ik dan ga benaderen.

ISPam.nl Job board

Jeroen, 7 juli 2015 7:37 pm

Ik vind de quote onder argeweb een beetje vreemd. Is dit hoe hun support communiceert? "Mailen als een malle".

Dennis Wijnberg, 8 juli 2015 4:44 pm

Daar vind ik dan weer niet heel veel mis mee, het is beleefd en soms zorgt het spiegelen of aanvoelen van een gesprek dat je dat soort zaken zo kan benoemen. Ik heb er niet heel veel moeite mee. Liever dat dan steriele antwoorden.

Tristan, 8 juli 2015 6:30 pm

Hoewel het "mailen als een malle" er voor mij ook uitsprong in de reacties, is dit eigenlijk niet meer opvallend dan dat alle drie de partijen tutoyeren. Iets dat overigens helemaal prima is.
Iets zegt me overigens wel dat een eventuele follow up mail bij de drie partijen bij Argeweb mogelijk minder snel tot repeterend taalgebruik zal leiden. Als de informele toonzetting (in combinatie met vakkundigheid) iets is dat werkt bij de klant heeft Argeweb daar dan ook mogelijk een streepje voor.

Olaf Lederer, 8 juli 2015 9:05 pm

Ik denk dat het goedkoopste pakket wordt aangeboden is vooral strategie: Eerst de klant binnenhalen voordat hij verder vergelijkt en straks naar een hostingbedrijf gaat waar het goedkoper is.

Paula Lina, 9 juli 2015 4:38 pm

Even ter aanvulling; de partijen die ik gesproken heb, heb ik per telefoon benaderd. Ik wilde namelijk hun persoonlijke tone of voice te pakken krijgen en geen marketingpraatje of copy paste uit de FAQ.
Hoe die medewerkers mij vervolgens te woord hebben gestaan, is volgens mij daarmee automatisch anders dan wanneer ik alleen een zakelijk mailtje had gestuurd.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...