Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LCL Antwerpen datacenter getroffen door stroomstoring

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 augustus 2015 13:10 uur

Het LCL Antwerpen datacenter is vannacht getroffen door een stroomstoring. In een reactie laat Cindy Cauwenbergh, marketingmanager bij LCL, tegenover ISPam.nl weten dat er inderdaad een stroomstoring is geweest en dat deze snel onder controle was.

Cauwenbergh kon mij niet direct vertellen of het volledige datacenter door de stroomstoring is getroffen of dat het maar om een gedeelte van het datacenter gaat. Uit een bericht op de statuspagina van de Belgische hoster Nucleus blijkt dat de storing om 3:39 uur vannacht was begonnen en om 4:51 uur werd een update van dat bericht gemeld dat de stroomvoorziening weer hersteld was. LCL Antwerpen komt nog bij me terug met meer informatie over de stroomstoring. Dit bericht zal dan worden aangevuld.

Update 14:30 uur: In een nadere reactie laat perswoordvoerder aan ISPam.nl weten dat het volledige datacenter is getroffen. De stroomstoring zelf lijkt veroorzaakt te zijn door een defecte zekering. Wat voor soort zekering dit is en op welke plaats in het stroomcircuit van het datacenter zich bevindt kon de woordvoerder niet aangeven. Ook stelt de woordvoerder dat LCL mogelijk niet alle details over de storing publiekelijk bekend wil maken. Klanten zullen wel worden geïnformeerd over de precieze toedracht. Wel stelt de woordvoerder dat het datacenter volledig redundant is. Op de vraag waarom het datacenter dan toch getroffen kon worden door een stroomstoring, antwoord de woordvoerder dat dat nou eenmaal kan gebeuren.

De stroomstoring is extra pijnlijk omdat LCL managing director Laurens van Reijen enkele dagen geleden Google een sneer gaf omdat het bedrijf te maken had met dataverlies in haar datacenter. Van Reijen schreef in een blog onder meer het volgende: “Commerciële datacenters zoals LCL, Colt,… bouwen datacenters volgens de Tier 3-standaard van het Uptime Institute. In het geval van Google is geweten dat het bedrijf grote en minder redundante datacenters heeft van eerder een Tier 1-niveau (dus veel minder beveiligd).”

In een reactie daarop laat Cauwenbergh aan ISPam.nl weten dat deze blog over de Google stroomstoring zó kort voor de eigen stroomstoring niet bepaald handig is. Men kon natuurlijk ook niet voorzien dat men zelf zo snel daarna getroffen zou worden door een storing, voegt Cauwenbergh daar aan toe. Op de vraag of er geen sprake is van ‘de pot verwijt de ketel’ stelt zij dat de LCL datacenters allemaal door het Uptime Institute op basis van de Tier-3 standaard zijn gecertificeerd en de noodstroomvoorzieningen van de datacenters ook maandelijks worden getest. Daarmee is er alles aan gedaan om storingen te voorkomen.

ISPam.nl Job board

ad, 28 augustus 2015 8:29 pm

http://uptimeinstitute.com/TierCertification/certMaps.php

zie geen lcl staan in die lijstje daar.

maarja is die pandje waar je zo makkelijk binnenkomt.
idem voor diegem tier 3 men aarsch

Jeroen, 31 augustus 2015 8:19 am

Er zijn zoveel datacentra die roepen tier 3 certified te zijn, maar geen enkele staat officieel gemeld, en is dus niet officieel gecertificeerd.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...