Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: BIT, Nutanix en AMS-IX

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 31 augustus 2015 12:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3 met berichten: BIT groeit en breidt zijn datacenters uit met een nieuwe datacentervloer, ICT-dienstverlener PQR en infrastructuurleverancier Nutanix zijn een strategische samenwerking aangegaan en Saskia Poelman is de nieuwe CFO van AMS-IX.

1. BIT groeit en breidt datacentercapaciteit uit

BIT breidt haar drie datacenters uit met een nieuwe datacentervloer: BIT-2D. Deze uitbreiding vindt plaats in het bestaande datacenter BIT-2CD. Tijdens de bouw in 2009 is al rekening gehouden met de toekomstige groei. Voor de koeling van de nieuwe datacentervloer wordt gebruikgemaakt van de buitenlucht. BIT-2D zal functioneren met een PUE van 1,15, wat inhoudt dat voor elke kW die een klant gebruikt, er 150W nodig is om te koelen. Hiermee kiest BIT wederom voor een energiezuinige oplossing, die perfect aansluit bij zijn investeringen in energiebesparingen.
Lees het volledige bericht

2. Nutanix benoemt PQR tot Premier Partner in Nederland

ICT-dienstverlener PQR en infrastructuurleverancier Nutanix zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van hyper converged oplossingen. De samenwerking past in de datacenterstrategie van PQR en de specifieke focus daarbij op het Software Defined Datacenter. PQR adviseert, ontwerpt, implementeert en beheert moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen. Het bedrijf is één van de snelst groeiende advies- en implementatiespecialisten in Nederland die zich richten op hybride cloudgebaseerde ICT-infrastructuren aan middelgrote tot grote zakelijke organisaties.
Lees het volledige bericht

3. AMS-IX stelt Saskia Poelman aan als CFO

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), het grootste internetknooppunt ter wereld, heeft Saskia Poelman (46 jaar) benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Ze komt bij AMS-IX in een periode waarin de sterke groei zich verder voortzet: in de eerste helft van 2015 zijn 60 nieuwe partijen aangesloten op het internetknooppunt, wat het totaal op meer dan 725 leden en klanten brengt.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

1. Argeweb beveiligt meer dan 119.000 domeinnamen middels DNSSEC

Hostingprovider Argeweb heeft recent haar .NL en .EU domeinnamen voorzien van DNSSEC-beveiliging. Dit is een extra beveiliging voor domeinnamen die de kans op misbruik kleiner maakt. Het internet groeit en hiermee is de noodzaak van online veiligheid toegenomen. Argeweb speelt met DNSSEC in op deze toenemende online veiligheid. Alle .NL en .EU domeinnamen die bij Argeweb worden gehost zijn voorzien van DNSSEC.
Lees het volledige bericht

2. SURFnet introduceert sterke authenticatie op cloud-integratieplatform

SURFnet maakt haar cloud-integratieplatform SURFconext per augustus 2015 geschikt voor sterke authenticatie. De 120 instellingen die gebruikmaken van SURFconext kunnen voor diensten met gevoelige data voortaan een dubbele authenticatie verplicht stellen. Gebruikers loggen in met hun instellingsaccount en moeten dan een tweede authenticatieslag doen met SMS, USB-sleutel Yubikey of de app tiqr. Extra beveiliging is gewenst voor diensten waarbij de kans op beveiligingsincidenten het grootst is, zoals studentinformatiesystemen, applicaties met patentgevoelige onderzoeksdata en privacygevoelige patiëntinformatie.
Lees het volledige bericht

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!